Divkārtējais olimpiskais čempions Štrombergs noslēdz sportista karjeru (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Māris Štrombergs
Māris Štrombergs Foto: AP/Scanpix

Divkārtējais olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs savā "Instagram" profilā paziņojis par sportista karjeras beigām.

"Nav viegli atvadīties no tā, ko es darījis kopš 5 gadu vecuma. Tēva laiks (loma) ir nepārspējama. Esmu pateicīgs par to, ko sports man ir devis. Man nav ko nožēlot, un esmu sajūsmā par to, kas notiks tālāk..." savā "Instagram" profilā raksta Štrombergs.

Pašlaik 31 gadu vecais Latvijas BMX riteņbraucējs izcīnīja zelta medaļas 2008. gada Pekinas un 2012. gada Londonas olimpiskajās spēlēs.

Štrombergs ir arī divkārtējs pasaules čempions (2008. un 2010. gadā), kā arī izcīnījis sudraba medaļu pasaules meistarsacīkstēs (2011. gadā).

Savukārt Eiropas čempionātā Štrombergs izcīnīja trīs zelta medaļas - 2008., 2013. un 2014. gadā, kā arī bronzas godalgu 2007. gadā.

Šovasar Jāņu naktī Štrombergs kļuva par tēvu dēliņam Rio Džeimsam. 2016. gada novembrī Māris apprecējās ar filipīniešu izcelsmes amerikānieti Natašu.

Māris Štrombergs
Māris Štrombergs Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) preses sekretārs Toms Markss sarunā ar portālu TVNET sacīja, ka šāds paziņojums no Štromberga puses jau kādu laiku bija gaidāms.

LRF vārdā Markss pauda lielu pateicību Štrombergam par ieguldījumu BMX riteņbraukšanā un kopumā Latvijas sportā.

Foto: Štromberga brauciens pēc zelta, 2012

Foto: Māris Štrombergs un viņa mīļotā Nataša

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu