Usiks atsakās no Ukrainas varoņa statusa (9)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Oleksandrs Usiks
Oleksandrs Usiks Foto: Reuters/ScanPix

Absolūtais pasaules boksa čempions pirmajā smagajā svarā Oleksandrs Usiks sevi neuzskata par Ukrainas varoni un nevēlas, lai viņam tiktu piedēvēts šāds apzīmējums. 

"Atsakos no šāda nosaukuma, jo neesmu varonis," BBC News sacīja Usiks. "Ir daudzi cilvēki, kuri darījuši daudz vairāk nekā es. Ārsti glābj cilvēku dzīvības. Skolotāji skolo bērnus. Zinātnieki, kuri atklāj nozīmīgas lietas. Ir daudzi cilvēki, kuri patiešām ir pelnījuši kaut kādus piedēvējumus, uzmanību, pateicību."

Pēdējos gados ļoti strauji augusi Usika popularitāte viņa dzimtenē. Bokseris tiek uzskatīts par vienu no populārākajiem sportistiem Ukrainā. Tiek lēsts, ka viņš bez problēmām aizpildītu vairāk nekā 70 000 vietu ietilpīgo Kijevas Olimpisko stadionu.  

"Paldies, savai tautai es tāpat skaitos varonis, bet man nekādas zvaigznes nav nepieciešamas," teica Usiks. "Esmu parasts čalis no rajona. Atgriežoties savā rajonā, būtu dīvainas sajūtas. Man teiktu: "Saņa, tu ko?""

Pagājušās nedēļas nogalē Usiks aizstāvēja savas WBC, WBO, IBF un WBA čempionu jostas, Mančestrā astotajā raundā ar nokautu pieveicot britu Toniju Beljū. 

Usika promouteris Aleksandrs Krasjuks "YouTube" kanālam "SecondsOut" izteicies, ka bokseris nākamo cīņu varētu aizvadīt 2019. gada februārī vai martā, tiesa, pagaidām nav zināms, ar ko viņš tiksies ringā. 

Pēc cīņas ar Beljū pazīstamais britu promouteris Edijs Hērns izteicās, ka Usiks varētu aizvadīt cīņu pret britu Dereku Čisoru, citu Lielbritānijas pārstāvi Dilianu Vaitu, krievu Aleksandru Povetkinu, Jaunzēlandes pārstāvi Džozefu Pārkeru vai amerikāni Džarelu Milleru. 

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu