ASV kravas kosmosa kuģis ceturtdien startēs uz SKS

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

ASV bezpilota kosmosa kravas kuģis "Cygnus" ar piegādēm ceturtdien startēs uz Starptautisko kosmosa staciju (SKS), kur pašreiz atrodas trīs astronauti. Vācijas astronauts Aleksandrs Gersts, ASV astronaute Serēna Aunjona-Čenslere un Krievijas kosmonauts Sergejs Prokopjevs atrodas SKS kopš jūnija.

Bija plānots, ka pagājušajā mēnesī viņiem pievienosies amerikāņu astronauts Niks Heigs un krievu kosmonauts Aleksejs Ovčiņins, taču pēc neveiksmīga raķetes "Sojuz" starta pilotējamā misija pārcelta uz 3.decembri.

NASA ziņo, ka "Cygnus" kravā ir rezerves daļas SKS ūdens attīrīšanas sistēmai un urīna pārstrādātājs. Vairākas šādas sistēmas jau atrodas SKS, taču papildinājumi nepieciešami gadījumam, ja SKS kādu laiku nāktos palikt bez astronautiem.

Pašreizējā apkalpe SKS paliks līdz janvārim.

Kopš 2000.gada SKS vienmēr atradusies kāda astronautu komanda.

Ja laikapstākļi būs piemēroti, plānots, ka "Cygnus" ar raķeti "Antares" startēs ceturtdien plkst.4.49 (plkst.11.49 pēc Latvijas laika) no salas Virdžīnijas piekrastē.

Taču otrdienas vakarā meteorologu prognozes bija tikai 30% labvēlīgas raķetes palaišanai, ziņoja NASA.

Pēc "Sojuz" neveiksmīgā starta 11.oktobrī Krievija apturēja visus kosmosa lidojumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu