Indonēzijas aviokatastrofa: līgavaini zaudējusi sieviete publicē kāzu bildes vienatnē

TVNET/LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Instagram

29.oktobrī pie Indonēzijas krastiem neilgi pēc pacelšanās jūrā iegāzās aviokompānijas "Lion Air" pasažieru lidmašīna. Aviokatastrofā bojā gāja 189 cilvēki. To skaitā Rio Nanda Pratama, kurš pēc nepilnām divām nedēļām grasījās precēties ar savu mīļoto Intanu Sjari. Līgavaini zaudējusī Sjari pozēja kāzu fotogrāfijām vienatnē, sakot, ka tādā veidā izpilda bojāgājušā līgavaiņa pēdējo vēlēšanos, ziņo raidorganizācija BBC.

Pāra kāzas bija plānotas 11.novembrī. Taču Pratama gāja bojā, lidojot uz mājām, lai sagatavotos gaidāmajām svinībām.

Sjari sacīja, ka vēlējusies izpildīt mīļotā pēdējo vēlēšanos, viena pati pozējot kāzu fotogrāfijām. Tajās viņa redzama baltā kāzu tērpā un ar laulības gredzenu pirkstā.

"Lai arī jūtu vārdos neaprakstāmas sēras, es joprojām gribu smaidīt tevis dēļ," jaunā sieviete raksta sociālajā tīklā "Instagram". "Es nedrīkstu skumt; man jābūt stiprai, kā tu to man vienmēr teici."

Sjari stāsta, ka līgavainis pirms liktenīgā lidojuma pajokojis - ja viņš nepaspēs laikus atgriezties mājās pirms kāzu fotosesijas, tad mīļotajai jāfotografējas vienai un jāatsūta viņam fotogrāfijas.

"Lion Air" iekšzemes reiss bija ceļā no Džakartas uz Pangkalpinangu, taču neilgi pēc pacelšanās iegāzās jūrā. Aviokatastrofā izdzīvojušo nebija. Ūdenslīdēji atguva vienu no lidaparāta "melnajām kastēm", bet tajā esošo datu analīze varētu aizņemt vairākus mēnešus. "Boeing 737 MAX" lidmašīnas fizelāža joprojām nav atrasta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mama jemput papa pulang ya sayang, mama sayang papa

A post shared by Iis (@intansyariii) on

Citos "Instagram" ierakstos Sjari norāda, ka ar līgavaini esot bijusi pazīstama 13 gadus, un sauc viņu par savu pirmo mīlestību. Tikai dažas nedēļas pirms traģiskās aviokatastrofas pāris izvēlējās kāzu tērpus un noorganizēja fotosesiju.

Pratama bija ārsts un pirms kāzām devās uz semināru Džakartā. Mājup viņš devās ar reisu JT610, kas savu galamērķi tā arī nesasniedza.

Laikraksts "The Wall Street Journal" ziņo, ka ASV lidmašīnu ražotājs "Boeing" neesot sniedzis informāciju par jaunas lidojuma kontroles sistēmas potenciālu bīstamību, kas varētu būt novedusi pie traģiskās avārijas. 

Automātiskā sistēma lidmašīnu modeļos "Boeing 737 MAX 8" un "Boeing 737 MAX 9", kuras nolūks ir palīdzēt pilotiem izvairīties no lidmašīnas degungala pacelšanas bīstami augstu, neierastos apstākļos var negaidīti nospiest degungalu uz leju un tik spēcīgi, ka piloti to vairs nespēj pacelt atpakaļ. "Boeing" nedēļu pēc katastrofas izplatīja paziņojumu aviokompānijām, brīdinot par šāda scenārija iespējamību, kad lidmašīna pikē vai pat avarē, pat ja piloti lido manuālajā režīmā un negaida lidojuma kontroles datoru pieslēgšanos lidmašīnas vadībai.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu