"Jaunā Vienotība" vēl lems par turpmāko rīcību valdības veidošanas sarunās (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Partiju apvienības "Jaunā Vienotība" (JV) valde un 13.Saeimas frakcijas deputāti šodien, plkst.16 kopsēdē lems par turpmāko rīcību Ministru prezidenta kandidāta Jāņa Bordāna vadītajās valdības veidošanas sarunās, aģentūru LETA informēja partiju apvienības preses sekretārs Sandris Sabajevs.

Partijas "Vienotība" vadītājs Arvils Ašeradens šodien žurnālistiem teica, ka JV izstājas no valdības veidošanas sarunām, taču vēlāk gan precizēja, ka gala lēmums par JV pozīciju tiks pieņemts apvienības valdes sēdē.

Partiju apvienību "Jaunā Vienotība" veido sešas partijas - "Vienotība", "Kuldīgas novadam", "Tukuma pilsētai un novadam", "Valmierai un Vidzemei", Jēkabpils reģionālā partija un Latgales partija.

JV valdes un frakcijas kopsēde notiks partijas "Vienotība" birojā, Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī 12-3.

Jau ziņots, ka apvienība "Attīstībai/Par!" (AP) un nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) nolēmušas izstāties no Jaunās konservatīvās partijas (JKP) vadītajām valdības veidošanas sarunām.

AP aicina Valsts prezidentu Raimondu Vējoni nominēt citu premjera kandidātu.

Kā ziņots, 7.novembrī Valsts prezidents nominēja Bordānu premjera amatam, vienlaikus norādot, ka, ja JKP līderim neizdosies valdību izveidot līdz 21.novembrim, viņš ir gatavs nominēt citu premjera amata kandidātu.

Bordāns bija iecerējis, ka viņa veidotajā valdībā varētu būt pārstāvēti pieci politiskie spēki - JKP, "KPV LV", AP, VL-TB/LNNK un JV. Tomēr līdz pat trešdienas rītam šiem politiskajiem spēkiem nebija izdevies vienoties par koalīcijas izveidi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu