Spānija no 2040.gada vēlas aizliegt benzīna un dīzeļauto tirdzniecību

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Barselona
Barselona Foto: Caro / Scanpix

Spānijas valdība otrdien paziņoja, ka vēlas no 2040.gada aizliegt jaunu ar benzīna un dīzeļa dzinējiem aprīkotu automobiļu tirdzniecību, tai kļūstot par jaunāko Eiropas valsti, kas šādi plāno samazināt kaitīgo izmešu apjomu.

Spānijas premjerministra Pedro Sančesa vadītā valdība šo ierosinājumu iekļāvusi enerģētikas pārkārtošanas likuma projektā, kurā arī valsts tiek aicināta līdz 2050.gadam panākt pilnīgu ekonomikas dekarbonizāciju.

Pirms gada Lielbritānija un Francija jau paziņoja, ka plāno līdz 2040.gadam panākt jaunu ar benzīna un dīzeļa dzinējiem aprīkotu automobiļu tirdzniecību, bet Norvēģija vēlas panākt visu ar fosilajām degvielām darbināmu automašīnu tirdzniecības aizliegumu jau līdz 2025.gadam.

Sančesa valdībai gan parlamentā nav nepieciešamā vairākuma, un tai būs jāiegūst citu partiju atbalsts, lai apstiprinātu šo likumu.

Prezentētais plāns paredz izveidot elektrisko automobiļu uzlādes punktus, bet pilsētām ar vairāk nekā 50 000 iedzīvotāju jau līdz 2021.gadam nāksies izveidot zemo izmešu zonas, kurās tiks ierobežota satiksme.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu