Latvieti Īrijā tiesā par dzīvesbiedres slepkavību: viņa versija nesakrīt ar autopsijas rezultātiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PA/Scanpix

Īrijā sākusies Latvijas pilsoņa Renāra Veiguļa tiesāšana saistībā ar 29 gadus vecās Ritas Apines nāvi viņu mājoklī 2017.gada 14.maijā. 32 gadus vecais vīrietis noliedz vainu Apines slepkavībā, taču autopsijas rezultāti nesaskan ar Veiguļa stāstīto, ka sieviete nokritusi pa kāpnēm, raksta "The Irish Sun".

Veigulis slepkavībā tika apsūdzēts pēc autopsijas veikšanas. Vīrietis vainu noliedz.

Kā norāda Īrijas mediji, Veigulis pirms apmēram pieciem gadiem no Latvijas pārcēlies uz Īriju. Aptuveni pēc pusgada viņam pievienojās Apine.

Pagājušā gada 14.maijā Veigulis ap pusdienlaiku esot izsaucis neatliekamo medicīnisko palīdzību uz pāra mājokli Frešfordā, Kilkenijas grāfistē Īrijā. Viņš apgalvoja, ka dzīvesbiedre nokritusi pa kāpnēm.

Ierodoties notikuma vietā, mediķi ieraudzīja  asiņu plūdus un smagus galvas savainojumus. Apine tika nogādāta slimnīcā, bet vēlāk tajā pašā dienā mira.

Īrijas policijas uzmanību piesaistīja asins pēdas, kas neatbilda vienkāršam kritienam pa kāpnēm. Tika sākta izmeklēšana. Tiesu ekspertīzē tika noteikts, ka pirms mediķu un policijas ierašanās no sienām tikušas notīrītas asins pēdas. Asinis tika atrastas arī uz Veiguļa drēbēm, norāda "The Irish Sun".

Pēc autopsijas veikšanas secināts, ka sieviete guvusi smagus savainojumus ar trulu priekšmetu, kas nesaskanēja ar dzīvesbiedra versiju par notikušo. Taču pratināšanas laikā vīrietis uzstāja, ka Apine esot mirusi pēc kritiena.

Veiguļa tiesāšana sākās pirmdien. Lietā piedalās 12 zvērinātie - septiņi vīrieši un piecas sievietes.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu