Amerikāņu ģimenei draud nāvessods par citas ģimenes locekļu nogalināšanu

TVNET/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Četriem vienas ģimenes pārstāvjiem ASV draud nāvessods par astoņu citas ģimenes locekļu nošaušanu Ohaio štatā 2016.gada aprīlī, vēsta aģentūra "Reuters". Apsūdzētie noziegumu bija rūpīgi izplānojuši - izvēlējās četras dažādas slepkavības vietas un pēc tam uz laiku pārcēlās uz Aļasku, norāda Ohaio ģenerālprokurors Maiks Devains.

Apsūdzētie ir četri Vāgneru ģimenes locekļi. Septiņi nogalinātie piederēja Rodenu ģimenei, bet astotā bija sieviete, kas saderinājās ar vienu no Rodenu ģimenes vīriešiem.

Ģenerālprokurors neatklāja konkrētu nozieguma motīvu, taču norādīja, ka ģimenes cīnījušās par aizbildniecību pār mazu bērnu. Bērna tēvs ir Vāgners, bet māte - Rodena.

Četri Vāgneri "jau kādu laiku ir galvenie aizdomās turētie", sacīja Devains.

VIDEO: Amerikāņu ģimenei draud nāvessods par citas ģimenes locekļu nogalināšanu

Izmeklēšanas gaitā atklājās vēl citi Vāgneru ģimenes likumpārkāpumi - ar narkotikām saistīti noziegumi, gaiļu cīņas un saistība ar Meksikas narkokarteli.

Taču domājams, ka slepkavu galvenā motivācija bija aizbildniecība pār bērnu. "Šajā lietā bija vērojama apsēstība ar aizbildniecību, apsēstība ar kontroli pār bērnu," stāsta Devains. "Tas ir dīvainākais stāsts, ar ko esmu saskāries savā karjerā."

Četriem Vāgneru ģimenes locekļiem - 47 gadus vecajam Džordžam Vāgneram, 48 gadus vecajai Andželai Vāgnerei, 27 gadus vecajam Džordžam Vāgneram IV un 26 gadus vecajam Edvardam Vāgneram - uzrādīta apsūdzība astoņos punktos par slepkavību.

Par nozieguma slēpšanu otrdien tika aizturētas arī Andželas un Džordža Vāgneru 65 un 76 gadus vecās mātes.

Vāgneru upuri bija 40 gadus vecais Kristofers Rodens un 37 gadus vecā Deina Rodena, un viņu 16, 19 un 20 gadus vecie bērni. Pārējie trīs upuri bija Kristofera Rodena brālis un brālēns, kā arī Rodenu pāra vecākā dēla draudzene.

Noziegumā izdzīvoja trīs bērni - trīs gadus vecs, sešus mēnešus vecs, kā arī piecas dienas vecs zīdainis, kurš slepkavības brīdī gulēja līdzās vienai no Vāgneru noslepkavotajām sievietēm.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu