Toms Treibergs ar domubiedriem aicina uz performanci

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dzejas performance
Dzejas performance Foto: Baiba Rubīne

Piektdien, 16. novembrī pulksten 20 dizaina kafejnīcā un kultūrtelpā „M50” (Rīgā, Miera ielā 17) notiks dzejas un mūzikas perfromance „Brīvības gūstā”. To veidojuši dzejnieks Toms Treibergs, komponiste Agita Reķe un mūziķis Oskars Upenieks.

Agita Reķe studē Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas kompozīcijas klasē, viņas skaņdarbs „Ar roku lēnu” šopavasar uzvarēja Pētera Vaska fonda rīkotajā kompozīcijas studentu jaundarbu konkursā. Šobrīd Agita komponē opusu korim.

Agitai piektdienas vakarā pievienosies flautists Jāzeps Podnieks, kura veikumu var novērtēt šogad iznākušajā apvienības „The Coco’nuts” albumā „No Other Way Out”. Novembra gaidāms grupas „Rahu The Fool” debijas tvarts, un arī tajā skan Jāzepa spēlētā flauta.

Performances otrajā daļā dzejas lasījumu papildinās Oskara Upenieka skaņu ainavas elektronikas žanra noskaņās. Oskars savulaik spēlējis taustiņus „Ansamblī Manta”, tam sekojusi dalība grupā „Mortons”, kur taustiņus nomainījusi basģitāra. Tā kā Oskars bieži spēlē arī kā dīdžejs, paredzams, ka pēc performances būs dzirdama un, droši vien, arī izdejojama viņa atlasīto skaņdarbu kompilācijas izspēle.

Toms Treibergs ir autors diviem dzejas krājumiem: „Gaismas apstākļi” (2012) un „Drudzis” (2015). Kopā ar Andri Akmentiņu un Arvi Vigulu atdzejojis Sergeja Timofejeva dzejoļu grāmatu „Replika” (2018). Šobrīd Toms strādā pie trešās grāmatas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu