Irānas prezidents: ASV sankciju ceļš ir aplams

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV, no jauna nosakot sankcijas Irānai, izvēlējušās aplamu ceļu un tiks sakautas, trešdien sacīja Irānas prezidents Hasans Ruhani.

"Amerikāņi šajā ceļā noteikti tiks sakauti. Ceļš, ko viņi ir izraudzījušies, ir aplams un nepareizs," prezidenta teikto citē ziņu aģentūra "Tasnim". "Ja viņi ir godīgi un tiecas pēc reģionālās drošības, tas nav ceļš. Ja viņi ir godīgi un ciena Irānas tautu, tas nav ceļš."

"Viņi iemantojuši sev sliktu slavu pasaulē un mūsu tautas priekšā. Visiem ir skaidrs, ka Amerikas nepareizās un nežēlīgās sankcijas kaitēs mūsu valsts dārgajiem un godājamiem cilvēkiem," norādīja Ruhani.

ASV prezidents Donalds Tramps maijā izstājās no pasaules lielvaru un Irānas kodolvienošanās un pakāpeniski sācis atjaunot sankcijas. ASV embargo, kas vērts pret Irānai vitāli svarīgo naftas rūpniecības sektoru, atjaunots 5.novembrī.

Pārējās valstis, kas parakstīja vienošanos - Lielbritānija, Francija, Vācija, Ķīna un Krievija -, ir apņēmušās paturēt atvērtus ekonomiskos, finanšu un transporta kanālus ar Irānu, neskatoties uz ASV sankcijām.

Starptautiskā Atomenerģijas aģentūra (IAEA) šonedēļ apliecināja, ka Irāna, neraugoties uz ASV sankcijām, turpina ievērot 2015.gadā ar pasaules lielvarām noslēgto kodolvienošanos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu