“Gazprom” atbild uz ASV draudiem apturēt “Nord Stream 2” (10)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Postimees

Krievijas valsts gāzes uzņēmuma “Gazprom” vadītājs Aleksejs Millers paziņojis, ka gāzes vads “Nord Stream 2” tiks pabeigts. Tā Millers komentējis ASV vēstnieka Eiropas Savienībā (ES) Gordona Sondlenda otrdienas izteikumus, ka ASV varētu īstenot zināmus pasākumus, lai apturētu pretrunīgi vērtētā gāzes vada "Nord Stream 2" būvniecību, ziņo Krievijas laikraksts “Kommersant”.

“Jūs taču visu paši redzat - jau 200 kilometrus esam uzbūvējuši. Un uzbūvēsim arī pārējo,” paziņoja Millers.

"Ir vairāki instrumenti, kas ir Savienotajām Valstīm, un mēs neesam vēl izmantojuši visu instrumentu kopumu, kas var būtiski apdraudēt - ja ne pat pilnībā apturēt - šo projektu," otrdien Sondlends.

Kā iepriekš ziņoja LETA, "Nord Stream 2" celtniecība sākās maijā un to plānots pabeigt līdz nākamā gada beigām. Tuvākajos gados šis gāzesvads, domājams, dubultos Krievijas dabasgāzes importu uz Vāciju.

GALERIJA: Gāzes vada Nord Stream 2 būvniecība

"Gazprom" ir vienīgais "Nord Stream 2" akcionārs un segs pusi no gāzesvada izmaksām. Pārējo finansēs piecas Rietumu kompānijas.

Poliju un Ukrainu uztrauc, ka tās līdz ar projekta īstenošanu nesaņemts maksājumus par Krievijas gāzes tranzītu uz Rietumeiropu. Citas valstis projektu kritizē, jo tas palielinās Eiropas valstu atkarību no Krievijas gāzes piegādēm.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu