Ārstu biedrība aicina Čakšu apliecināt konkrētu algas pielikumu NMPD darbiniekiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Veselības ministre Anda Čakša.
Veselības ministre Anda Čakša. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) valde aicina Veselības ministriju (VM) apliecināt konkrētu algas pielikumu Neatliekamā medicīniskā palīdzības dienesta (NMPD) darbiniekiem, norāda biedrības pārstāve Sendija Burka-Šaicanova.

Viņa norādīja, ka lēmums izteikt aicinājumu tika pieņemts notikušajā LĀB valdes sēdē.

LĀB valde aicina VM un veselības ministri Andu Čakšu (ZZS) sniegt ar reāliem skaitļiem pamatotu dokumentu, kas apliecina konkrētu algas pielikumu NMPD darbiniekiem.

Latvijas Ārstu biedrības rīcībā esošā informācija liecina, ka reālais algas pielikums NMPD darbiniekiem ir ievērojami mazāks par ministrijas publiski solīto un šobrīd publiskoto.

VM informāciju sniegt pietiekami plašā apjomā, vērtējot gan kopējo, gan individuālo finansējuma pieaugumu NMPD darbiniekiem.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka NMPD izlēmis izsludināt ārkārtas medicīnisko situāciju dienesta Rīgas reģionālajā centrā saistībā ar to, ka mediķi lielos apmēros pamet darbu dienestā.

Kā žurnālistiem sacīja dienesta direktore Liene Cipule, patlaban dienestā notiek "masveida mediķu aizplūšana", kas saistīta ar mediķu neapmierinātību ar lielo slodzi un nesamērīgi mazo atalgojumu, kā arī par neskaidrību, kas ar mediķu atalgojumu notiks nākamgad.

Satraukumu par iespējamo atalgojuma nepalielināšanu nākamgad paudušas arī Latvijas lielākās slimnīcas. Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas un Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīcas pārstāvji apgalvoja - ja nākamgad netiks palielināts mediķu atalgojuma finansējums, universitātes slimnīcu darbiniekiem samazināsies ienākumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu