Satiksmes departaments ārkārtas sapulcē uzdod būvuzņēmējam sakārtot satiksmi uz Salu tiltu (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sākti Salu tilta rekonstrukcijas darbi, kuru laikā slēgtas divas vidējās joslas tilta brauktuves vidū.
Sākti Salu tilta rekonstrukcijas darbi, kuru laikā slēgtas divas vidējās joslas tilta brauktuves vidū. Foto: Edijs Pālens/LETA

Pēc šā rīta satiksmes negadījuma uz Salu tilta Rīgas domes Satiksmes departaments sasaucis ārkārtas sanāksmi, lai uzdotu būvuzņēmējam sakārtot satiksmes organizāciju un veikt uzlabojumus visā objektā.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola, pilnsabiedrības "ACB un Tilts" vadība informējusi, ka objektu regulāri apskata "Latvijas Valsts ceļu" eksperti un līdz šim neesot saņemts neviens brīdinājums par neatbilstošu satiksmes organizāciju, jo viss notiekot atbilstoši saskaņotajām shēmām. "Kā iemeslu negadījumam būvnieki minēja sliktos laikapstākļus, jo atstarojošās līnijas, iespējams, ir padilušas un drūmā laikā esot grūtāk pamanāmas," skaidroja Ahuna-Ozola.

Vienlaikus viņa norādīja, ka departaments atkārtoti aicina iedzīvotājus ņemt vērā būvobjektā noteiktos ātruma ierobežojumus un tos ievērot. Liela daļa autovadītāju pārsniedzot atļauto ātrumu, tādēļ savlaicīgi nepamana joslu izmaiņas un nevar droši pārkārtoties.

Sanāksmes rezultātā abas puses vienojās, ka būvnieki uzstādīs papildu vadstatņus, papildu informatīvās zīmes par joslu sadalījumu, kā arī, tiklīdz iestāsies atbilstoši laikapstākļi - atjaunos un pagarinās dzeltenās līnijas, kas apzīmē braucamās joslas būvdarbu teritorijā.

Būvnieki uzlabojumus apņēmušies veikt jau šonakt, un rīt departamenta pārstāvji dosies teritoriju apskatīt.

Kā ziņots, šodien plkst.7.05 Valsts policija saņēma izsaukumu uz Salu tiltu, kur vieglā automašīna "Renault" bija uzbraukusi virsū šķērslim un iegāzusies būvbedrē.

Notikumā cieta viens cilvēks.

Salu tilta atjaunošanu veic pilnsabiedrība "ACB un Tilts" kopsummā par 19,6 miljoniem eiro. 85% no attiecināmajām projekta izmaksām tiek segti no Kohēzijas fonda līdzekļiem.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu