"Brexit" atbalstītāji un pretinieki protestē pret Mejas panākto vienošanos

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Anti-breksita demonstrāciju karogi. Ilustratīvs attēls.
Anti-breksita demonstrāciju karogi. Ilustratīvs attēls. Foto: TOBY MELVILLE/REUTERS

Kamēr Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja ar sava kabineta locekļiem trešdien apspriež viņas panākto vienošanos par izstāšanos no Eiropas Savienības (ES), pie valdības vadītājas rezidences pulcējušies gan "Brexit" atbalstītāji, gan tā pretinieki.

"Brexit" atbalstītāji aicina Meju atteikties no vienošanās un saraut visas saites ar ES, nemaksājot bloka budžetā vairs ne penija.

"Tā ir pilnīga mūsu valsts izpārdošana. Mēs būsim ES vasaļvalsts," norādīja Londonas "Brexit" atbalstītāju organizācijas "Leavers" dibinātāja Lūsija Harisa.

Iepretim Daunigstrītas desmitā nama ieejai pulcējušies aptuveni 100 demonstrantu, kas skandē "Tērēza Meja, nenodod!" un "Ko mēs vēlamies? "Brexit"! Kad mēs to vēlamies? Tagad!"

"Mēs esam nopietnā situācijā. Tās ir krustceles. Ja tā (vienošanās) tiks apstiprināta, mēs kā neatkarīga valsts būsim nopietnās nepatikšanās," uzsvēra Harisa.

Tikmēr neliela grupiņa proeiropeiski noskaņoto demonstrantu pie Daunigstrītas pieprasa atkārtota referenduma rīkošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu