ASV nacionālās drošības padomnieka vietniece atlaista pēc Melānijas Trampas aicinājuma

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV nacionālās drošības padomnieka vietniece Maira Rikardela, kuru pirmā lēdija Melānija Trampa aicināja atlaist, ir pārcelta citā darbā ārpus Baltā nama, trešdien paziņoja prezidenta Donalda Trampa administrācija.

Melānija Trampa otrdien bija publiski aicinājusi atlaist Rikardelu. "Pirmās lēdijas biroja nostāja ir tāda, ka viņa vairs nav pelnījusi godu kalpot šajā Baltajā namā," bija teikts Melānijas Trampas preses sekretāres Stefānijas Grišemas paziņojumā, runājot par Rikardelu.

Prezidenta preses sekretāre Sāra Sandersa trešdien paziņoja, ka Rikardela "atstāj Balto namu, lai pārietu jaunā darbā [Trampa] administrācijas ietvaros".

Netika minēts, vai Rikardelas līdzšinējā amatā tiks iecelts kāds cits.

ASV administrācijas augstas amatpersonas kritizēšana no prezidenta sievas puses ir rets gadījums.

Ir ziņots, ka Rikardelai bijušas asas nesaskaņas ar pirmās lēdijas personālu viņas Āfrikas brauciena laika oktobrī, un tiek arī uzskatīts, ka Rikardela ir avots negatīvām ziņām par Melāniju Trampu, vēstīja laikraksts "The Wall Street Journal" (WSJ), atsaucoties uz vārdos neminētiem avotiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu