ES ieceļojušo nelegālo imigrantu skaits sarucis līdz zemākajam līmenim piecu gadu laikā

TVNET/LETA/DW
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Nelegālo imigrantu skaits, kas ieradušies Eiropas Savienībā (ES), salīdzinājumā ar pagājušo gadu ievērojami sarucis, un sagaidāms, ka kopumā 2018.gadā tas būs zemākais, kāds konstatēts pēdējo piecu gadu laikā, trešdien paziņojusi ES robežapsardzības pārvalde "Frontex".

Šā gada pirmajos desmit mēnešos "Frontex" reģistrējusi 118 900 nelegālus robežas šķērsošanas gadījumus, kas ir par 30% mazāk nekā tajā pašā laika periodā pērn.

Pārvalde šo tendenci saista ar to nelegālo imigrantu skaita straujo kritumu, kas mēģina, šķērsojot Vidusjūru, no Lībijas nokļūt Itālijā.

Salīdzinājumā ar 2017.gadu nelegālo imigrantu skaits, kas sasnieguši Itālijas piekrasti, šogad sarucis par 87%.

GALERIJA: Foto: Spānijas anklāvā ielaužas 187 nelegālie migranti

Itālijas jaunā valdība ieņēmusi stingru nostāju imigrācijas jautājumos, un iekšlietu ministrs Mateo Salvīni, kas vienlaikus ir labējās partijas "Līga" līderis, aizliedzis tā dēvētajiem glābšanas kuģiem, kas uzņem nelegālos imigrantus Vidusjūrā, piestāt Itālijas ostās.

Tikmēr pieaudzis to nelegālo imigrantu skaits, kas mēģina iekļūt Eiropā, izceļoties Spānijas piekrastē.

Oktobrī to nelegālo imigrantu skaits, kas iekļūšanai Eiropā izmantojuši maršrutu no Marokas uz Spāniju, sasniedza 9400 jeb gandrīz 60% no kopējā nelegālo imigrantu skaita.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu