Tallinā pirms gada pazudušais soms atrasts miris

TVNET/Postimees
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook

Pirms nepilna gada Tallinā ieradās soms Ari Sārilammi, lai piedalītos ar arodbiedrībām saistītā konferencē. 25.novembrī Sārilammi pazuda. Viņa mantas palika viesnīcā "Euroopa", bet tuvinieki ar viņu nevarēja sazināties. Gandrīz gadu pēc soma pazušanas Igaunijas policijai izdevies atrast vīrieša mirstīgās atliekas, ziņo "Postimees".

Sārilammi pēdējoreiz tika redzēts Tallinas ostas tuvumā. Pagājušā gada decembrī Igaunijas policija paziņoja, ka Somijas pilsonis, visticamāk, esot iekritis ūdenī un noslīcis.

Izdevums "Ilta-Sanomat" šonedēļ paziņoja, ka Sārilammi līķis pirms mēneša esot atrasts netālu no Mīdurannas ostas Igaunijas ziemeļos. Mirstīgās atliekas esot atrastas 16.oktobrī, bet 14.novembrī pēc mirušā identitātes noskaidrošana informētas Somijas varasiestādes.

Nav iemesla domāt, ka noticis noziegums, norāda medijs.

"Pašlaik grūti pateikt, kas noveda līdz vīrieša nāvei," sacīja Igaunijas policijas pārstāvis Kaido Sārnīts. "Mums nav skaidrības, kā, kad un kādos apstākļos viņš iekrita ūdenī."

Tiesu medicīnas eksperti nespēja noteikt precīzu nāves cēloni, jo mirstīgās atliekas ļoti ilgu laiku bija pavadījušas ūdenī.

Pēc Sārilammi pazušanas policija piekļuva viņa telefona un bankas datiem. Vīrieša bankas karte nebija lietota kopš pazušanas, bet telefons tika atslēgts 25.novembra rītā. Pēdējā fiksētā telefona atrašanās vieta bija Tallinas ostas tuvumā.

Pagājušā gada novembrī un decembrī tika veiktas vairākas meklēšanas operācijas ar ūdenslīdējiem un hidrolokatoru. 2018.gada decembrī meklēšanā iesaistījās brīvprātīgie no Latvijas un Somijas. Taču visas operācijas beidzās neveiksmīgi.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu