Īsts arhitektūras šedevrs tepat Torņakalnā (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dream Property

Lai gan eklektisma virziens sevī ietver vairākus arhitektūras stilus, tam ir savas īpašās iezīmes - arhitektonisko formu un apdares detaļu piesātinājums, līdzvērtīgums, sadrumstalotība un izkārtojums vienmērīgā ritmā. Par eklektikas ziedu laikiem tiek dēvēts posms no 19.gs. vidus līdz Pirmajam pasaules karam, un šajā laikā tapušas arī vairākas arhitektūras pērles tepat Rīgā. Nekustamo īpašumu sludinājumu portāls City24.lv aicina aplūkot vienu no eklektikas stila šedevriem Torņakalnā, kas šobrīd pieejams iegādei.

1990. gadā celtā dzīvojamā māja veidota trīs stāvos un ir sadalīta sešos dažādu platību dzīvokļos. Jāsaka gan, ka pēc interjera un eksterjera mājoklis vairāk atgādina pili, ko paspilgtina arī vietējās nozīmes arhitektūras pieminekļa statuss.

Foto: Dream Property

882,5 kvadrātmetrus lielajā ēkā atrodamas unikālas mēbeles un oriģināli mākslas darbi, kurus novērtēs ne vien eklektikas stila cienītāji, bet ikviens, kam būs iespēja klātienē šeit pabūt. Baseins, bibliotēka, greznas guļamistabas un viesistabas, izsmalcinātas vannas istabas, pārdomātas virtuves, ēdamzāles, balkoni, terases – tas viss un vēl vairāk sagaida jaunos Torņakalna pils saimniekus. Aplūko arhitektūras pērli šeit.

Foto: Dream Property
Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu