Balinskis pagarinājumā atnes Rīgas "Dinamo" ceturto uzvaru pēc kārtas

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rīgas "Dinamo" komanda
Rīgas "Dinamo" komanda Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas "Dinamo" komanda, turpinot kārtējo Kontinentālās hokeja līgas (KHL) šīs sezonas izbraukumu, ceturtdien viesos ar 3:2 (1:0, 1:2, 0:0, 1:0) pagarinājumā pārspēja Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienību.

Papildlaikā vārtus guva Uvis Jānis Balinskis, bet pamatlaikā izcēlās krievs Artjoms Aļajevs un soms Matiass Mitinens. Aļajevam šie bija pirmie vārti "Dinamo" sastāvā, turklāt viņš asistēja arī Mitinena gūtajos vārtos.

"Dinamo" hokejisti izcīnīja ceturto uzvaru pēc kārtas.

Spēles pirmajās minūtēs neliels pārsvars piederēja laukuma saimniekiem, bet, tuvojoties perioda vidum, "Dinamo" pakāpeniski izlīdzināja spēles gaitu. Mača 12.minūtē rīdzinieki atklāja cīņas rezultātu, pēc Līnusa Videla piespēles no aizvārtes precīzi meta Aļajevs. Pāris minūtēs vēlāk viesi tika pie iespējas četras minūtes spēlēt vairākumā, kurā spēlējot, iekrita uzbrukumā, taču Kristers Gudļevskis "Dinamo" vārtos spēlēja droši.

Vairākumu Rīgas komanda nespēja izmantot, "Dinamo" hokejistiem pārtraukumā dodoties ar vienu vārtu pārsvaru. Otrā perioda pirmajā minūtē Latvijas vienības hokejisti paši nonāca mazākumā, kuru gan izturēja. Trešdaļas pirmajā pusē viesi dominēja un izveidoja vairākas bīstamas epizodes, kas nesa rezultātu, jo perioda 11.minūtē Mitinens pēc individuāla reida no neērtās puses panāca 2:0.

Tiesa, nepilnu divu minūšu laikā "Torpedo" panāca izlīdzinājumu, precīzi metot Metjū Bodijam un Endijam Mīlem. Pēc gūtajiem vārtiem Ņižņijnovgorodas hokejisti pārņēma iniciatīvu un teju trešo reizi pārspēja Gudļevski. Perioda beigās Rīgas vienība tika pie iespējas spēlēt vairākumā un vairākas reizes bīstami meta pa vārtiem, bet vadību atgūt nespēja.

Trešo periodu aktīvāk iesāka rīdzinieki, taču trešdaļas vidū bija spiesti aizsargāties no pretinieku vētrainiem uzbrukumiem. Tāpat arī trešdaļas otrajā pusē pārsvars bija laukuma saimniekiem, bet "Dinamo" veiksmīgi aizsargājās un izturēja mazākumu. Pamatlaiks noslēdzās neizšķirti, līdz ar to spēle turpinājās pagarinājumā.

Pagarinājuma otrajā minūtē Balinskis uz zilās līnijas saņēma ripu un izslidoja viens pret pretinieku vārtsargu, raidīdams ripu tīklā un atnesdams "Dinamo" komandai uzvaru.

Rīgas "Dinamo" ar 27 punktiem 26 spēlēs šobrīd Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem septīto vietu, kamēr "Torpedo" ar 34 punktiem 27 cīņās ir sestajā pozīcijā Austrumos.

Rīgas komandai šī bija otrā spēle pēc teju divu nedēļu pārtraukuma. Otrdien rīdzinieki ar 4:3 viesos apspēlēja Ņižņekamskas "Ņeftehimik", bet pirms došanās atpūtā "Dinamo" aizvadīja trīs labas mājas spēles - vispirms ar 1:2 zaudējot Sanktpēterburgas SKA, bet pēc tam ar 3:0 pārspējot Čerepovecas "Severstaļ" un ar 3:2 uzvarot Jaroslavļas "Lokomotiv".

Savukārt "Torpedo" cietusi trīs zaudējumus pēc kārtas, tomēr Ņižņijnovgorodas komanda pirms šīm neveiksmēm bija guvusi piecas uzvaras sešās spēlēs.

Abas komandas savā starpā tikušās 30 reizes, 17 panākumus gūstot "Torpedo", no kuriem 14 bijuši pamatlaikā. Tikmēr "Dinamo" tikusi pie kopumā 13 uzvarām, no kurām tikai piecas ir pamatlaikā.

Šā izbraukuma turpinājumā sestdien Latvijas komandai būs duelis pret Gagarina kausa glabātāju Kazaņas "Ak Bars".

"Dinamo" izbraukumā devās ar iepriekš savainoto kanādiešu uzbrucēju Brendonu Makmilenu sastāvā. Pašlaik 28 gadus vecais Makmilens traumas dēļ nebija spēlējis kopš septembra beigām, bet otrdien atgriezās laukumā.

Tiesa, rīdzinieki izbraukumā būs spiesti iztikt bez savainotajiem aizsarga Kristapa Zīles un uzbrucēja Gunāra Skvorcova.

Tāpat izbraukumā devies trešais vārtsargs Maksims Tretjaks. Vēl pagājušajā nedēļā bija informācija, ka viņš karjeru turpinās Novosibirskas "Sibirj" komandā, tomēr šādas runas nepiepildījās.

Vēl izbraukumā nav devušies Roberts Mamčics, Roberts Lipsbergs, Mārtiņš Dzierkals un Egils Kalns, kuri palīdz "Optibet" Hokeja līgā (OHL) spēlējošajam fārmklubam "Liepāja".

Kopā ar Rīgas klubu izbraukumā devušies kopumā trīs vārtsargi, astoņi aizsargi un 15 uzbrucēji. Galvenā trenera Ģirta Ankipāna un viņa palīgu rīcībā būs vārtsargi Kristers Gudļevskis, Timurs Biļalov, Maksims Tretjaks; aizsargi Artjoms Aļajevs, Nerijus Ališausks, Uvis Balinskis, Sergejs Gimajevs, Metjū Majone, Dmitrijs Šuļenins, Kristaps Sotnieks, Marks Entonijs Zaneti; uzbrucēji Oskars Batņa, Daniels Bērziņš, Kevins Klārks, Lauris Dārziņš, Andris Džeriņš, Emīls Ģēģeris, Koltons Gilīss, Rihards Marenis, Brendons Makmilens, Gints Meija, Matiass Mitinens, Vitālijs Pavlovs, Frenks Razgals, Miķelis Rēdlihs, Līnuss Videls.

"Dinamo" kanādiešu aizsargs Metjū Majone saņēmis visvairāk balsu KHL Visu zvaigžņu spēles līdzjutēju balsojumā, turklāt Bobrova divīzijas sākumsastāvā iebalsots arī rīdzinieku zviedru uzbrucējs Līnuss Videls.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu, kas rīdziniekiem bija neveiksmīgākā kluba vēsturē, sastāvā notikušas ļoti būtiskas izmaiņas, jo pirmo reizi vienības vēsturē tās sastāvā pašlaik ir 13 leģionāri. Pilnībā nomainījusies vārtsargu līnija, kā arī ierindā palikuši vien trīs aizsargi no iepriekšējās sezonas.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

Rīdzinieki regulārajā turnīrā pa četrām reizēm tiksies ar Helsinku "Jokerit", Sanktpēterburgas SKA, Maskavas "Dinamo", Maskavas "Spartak" un Čerepovecas "Severstaļ" komandām, kuras tāpat kā Latvijas klubs spēlē Bobrova divīzijā. Četras spēles tiks aizvadītas arī pret principiālo sāncensi Minskas "Dinamo", kā arī Bratislavas "Slovan", bet ar pārējiem klubiem būs jāmērojas spēkiem pa divām reizēm.

Rīgas "Dinamo" aizvadītajā sezonā ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, paliekot pirmspēdējā vietā visā līgā.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet tagad četrus gadus "Dinamo" palikusi bez izslēgšanas turnīra.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu