Ar filmu "Saule brauca debesīs" vēlas mudināt cilvēkus domāt un just plašāk (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Komponists, filmas mūzikas autors Juris Kaukulis un filmas režisore, scenārija autore Roze Stiebra piedalās preses konferencē, kurā informē par animācijas filmu "Saule brauca debesīs".
Komponists, filmas mūzikas autors Juris Kaukulis un filmas režisore, scenārija autore Roze Stiebra piedalās preses konferencē, kurā informē par animācijas filmu "Saule brauca debesīs". Foto: Evija Trifanova/LETA

Animācijas filmas "Saule brauca debesīs" radošā komanda ar šo darbu vēlas mudināt cilvēkus domāt un just plašāk, šodien notikušajā preses konferencē sacīja animācijas filmas teksta ierunātāja aktrise Zane Daudziņa. Viņa norādīja, ka "domājošos cilvēkos filma raisīs neskaitāmas asociācijas".

Savukārt filmas režisore Roze Stiebra norādīja, ka filma ir par "saules uzaušanu sirdī". Viņa sacīja, ka ""Saule brauca debesīs" ir sakrāls nosaukums, tam ir dziļa jēga un tas ir tautasdziesmas teksts. Tas nozīmē panākt, ka saule uzaust arī pašā."

Daudziņa piebilda, ka "visos laikos bijuši tādi cilvēki, kas gribējuši piesavināties garīgo gaismu kā kaut ko ekskluzīvu, piemēram, reliģiskie virzieni, kas [gaismu] izplata tikai savai videi."

Turpretim teksta ierunātājs aktieris Vilis Daudziņš atzīmēja, ka ierunāt animācijas filmas tēlu nav tas pats, kas dublēt jau esošo filmu. Viņš uzsvēra, ka šāds projekts ir jaunrade un tēli attīstās kopā ar balsīm.

Vilis Daudziņš, Zane Daudziņa
Vilis Daudziņš, Zane Daudziņa Foto: Evija Trifanova/LETA

Jau ziņots, ka šodien kinoteātrī "Splendid Palace" notiks režisores Rozes Stiebras jaunākās filmas "Saule brauca debesīs" pirmizrāde, un valsts svētku nedēļas nogalē tā tiks izrādīta kinoteātros visā Latvijā.

Lomas filmā ierunājuši tādi aktieri kā Kaspars Znotiņš, Vilis Daudziņš, Zane Daudziņa, Guna Zariņa, Ainārs Ančevskis, Dita Lūriņa un citi.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu