"Raxtu Raxti" laiž klajā deju lieluzveduma mūzikas albumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Muzikālā apvienība “Raxtu Raxti” sadarbībā ar dūdu un bungu grupu “Auļi” sarūpējusi īpašu velti Latvijas simtgadē, laižot klajā jaunu mūzikas albumu, kura saturu veido mūsdienīgas, bet tautas mūzikas ietekmēs bagātinātas kompozīcijas no deju lieluzveduma “Vēstījums rakstos”.

Uzveduma muzikālo saturu veidoja 18 jaunas “Raxtu Raxtu” mūziķu Kārļa Auzāna, Marta Kristiāna Kalniņa un Edgara Kārkļa orģinālkompozīcijas ar latviešu tautasdziesmu vārdiem.

Mūzikas skanējumu gan koncertos, gan ierakstā bagātināja dūdu un bungu grupas “Auļi” muzicēšana.

Jaunais skaņu ierakstu albums pieejams mūzikas ierakstu tirdzniecības vietās “Randoms”, “Upe”, Jāņa Rozes grāmatnīcās, veikalā “Elpee” un citviet, bet drīzumā būs iegādājams arī interneta tirdzniecības vietās.  

“Vēstījums rakstos”
“Vēstījums rakstos” Foto: publicitātes

Deju lieluzvedums “Vēstījums rakstos” kļuva par vienu no spilgtākajiem kultūras notikumiem šīgada pavasarī – 4. maija svinību laikā, kad Ķīpsalas hallē vienkopus pulcējās vairāk nekā 1000 dažādu paaudžu tautas deju kolektīvu dejotāji. Deju uzvedumu iestudēja horeogrāfi Agris Daņiļēvičs, Dagmāra Bārbale un Gints Baumanis, bet iestudējuma režisore bija Inese Mičule.

Vienotā stāstījumā veidotais uzvedums mūzikas un dejas valodā vēstīja par latviskajām vērtībām un seno zīmju un rakstu spēku.

Līdztekus, atzīmējot Latvijas simtgadi, deju uzveduma video ieraksts 18. novembra vakarā būs vērojams LNT televīzijas programmā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu