Kalifornijas savvaļas ugunsgrēkā pazuduši 600 cilvēki

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zumapress/Scanpix

Savvaļas ugunsgrēkā ASV Kalifornijas štatā pazudušo cilvēku skaits ceturtdien pieaudzis līdz 631 un atrastas vēl septiņu cilvēku mirstīgās atliekas, paziņojušas amatpersonas.

Ugunsgrēkā Bjūtas apgabalā, kas izcēlās 8.novembrī, pazudušo cilvēku skaits ceturtdien pieaudzis no 300 līdz 631, bet bojāgājušo skaists sasniedzis 63.

Vēl vismaz trīs cilvēki zaudējuši dzīvību citā ugunsgrēkā Kalifornijas dienvidos.

Bjūtas apgabala šerifs Korijs Honī norādīja, ka pazudušo cilvēku skaits vēl svārstīsies, jo cilvēki zvana un informē varasiestādes par savu atrašanās vietu, kā arī tiek saņemta jauna informācija par personām, kas varētu būt pazudušas ugunsgrēkā.

Daudzi no bojāgājušiem un pazudušajiem ir vecāka gada gājuma cilvēki no Paradaizas. Šajā pilsētā ugunsgrēks nopostīja teju visas mājas.

Ugunsgrēkā Bjūtas apgabalā izdeguši jau 56 655 hektāri zemes un tā izplatīšanās apturēta par 40%. Ar liesmām cīnās gandrīz 5000 ugunsdzēsēju.

Vienlaikus ar šo ugunsgrēku Kalifornijā plosās vēl divi lieli savvaļas ugunsgrēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu