"Kā divas dažādas sejas, divi dažādi ķermeņi." Īrijā nogalinātās latvietes draudzene par līķa atpazīšanu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix, facebook

Īrijā turpinās Latvijas pilsoņa Renāra Veiguļa tiesāšana saistībā ar viņa dzīvesbiedres Ritas Apines nāvi 2017.gada 14.maijā. 32 gadus vecais Veigulis noliedz vainu un apgalvo, ka Apines nāves iemesls bija nokrišana pa kāpnēm, lai arī autopsijas rezultāti bija pretrunā ar viņa teikto. Šonedēļ tiesā liecināja Apines draudzene, kura tika pieaicināta identificēt sievietes mirstīgās atliekas. Viņa sacīja, ka mirstīgās atliekas un Apines fotogrāfija savainojumu smaguma dēļ esot bijusi kā "divas dažādas sejas, divi dažādi ķermeņi", vēsta "The Irish Sun".

Kā norāda Īrijas mediji, Veigulis pirms apmēram pieciem gadiem no Latvijas pārcēlies uz Īriju. Aptuveni pēc pusgada viņam pievienojās Apine. Pagājušā gada 14.maijā Veigulis ap pusdienlaiku esot izsaucis neatliekamo medicīnisko palīdzību uz pāra mājokli Frešfordā, Kilkenijas grāfistē Īrijā. Viņš apgalvoja, ka dzīvesbiedre nokritusi pa kāpnēm. Ierodoties notikuma vietā, mediķi ieraudzīja lielu daudzumu asiņu un smagus galvas savainojumus. Apine tika nogādāta slimnīcā, bet vēlāk tajā pašā dienā mira.

Igaunijas pilsone Jūlija Sinjagina sacīja, ka dzīvojot Īrijā aptuveni desmit gadus. Ar Apini viņa iepazinusies aptuveni pusotru gadu pirms sievietes nāves. Sinjagina sacīja, ka Apini esot uztvērusi gandrīz kā meitu, jo 29 gadus vecā sieviete bija Sinjaginas meitas vecumā.

Igauniete Apini raksturoja kā patīkamu, pozitīvi noskaņotu cilvēku, kura ļoti rūpējusies par savu meitu, taču Īrijā viņai neesot bijis daudz draugu.

Pēc Apines nāves Sinjagina devās identificēt sievietes mirstīgās atliekas. Viņa norādīja, ka uz Apines sejas ķermeņa bija redzami smagi savainojumi. Viņa Īrijas policijai iedeva senāku Apines fotogrāfiju.

Salīdzinot Apines mirstīgās atliekas ar fotogrāfiju, kurā sieviete pozēja dzīva esot, tās esot bijušas kā "divas dažādas sejas, divi dažādi ķermeņi", sacīja Sinjagina.

Tiesā liecināja Latvijas pilsonis Gatis Kuhaļskis, kurš Īrijā dzīvo 11 gadus. Viņš Kilkenijā strādāja kopā ar Veiguli. Kuhaļskis stāstīja, ka pērnā 2017.gada 14.maijā viņam esot piezvanījis draugs un teicis, lai viņš dodas uz Veiguļa māju. Tur viņu šokējis redzētais - pie mājas neatliekamā medicīniskā palīdzība centusies atdzīvināt sievieti.

Veigulis viņam teicis, ka Apine nokritusi pa kāpnēm un sasitusi galvu pret bērnu sētiņu, kas bija uzstādīta pie kāpņu apakšējiem pakāpieniem. Veigulis sacīja, ka kritienu neesot redzējis, liecināja Kuhaļskis.

Kuhaļskis esot aizvedis Veiguļa un Apines divarpus gadus veco meitu uz savas dzīvesbiedres māju.

Atbildot uz Veiguļa advokāta jautājumiem, Kuhaļskis piekrita, ka Veigulis esot izskatījies "šokēts un satraukts" un daudz smēķējis.

Īrijas policijas uzmanību piesaistīja asins pēdas, kas neatbilda vienkāršam kritienam pa kāpnēm. Tika sākta izmeklēšana. Tiesu ekspertīzē tika noteikts, ka pirms mediķu un policijas ierašanās no sienām tikušas notīrītas asins pēdas. Asinis tika atrastas arī uz Veiguļa drēbēm, norāda "The Irish Sun".

Pēc autopsijas veikšanas secināts, ka sieviete guvusi smagus savainojumus ar trulu priekšmetu, kas nesaskanēja ar dzīvesbiedra versiju par notikušo. Taču pratināšanas laikā vīrietis uzstāja, ka Apine esot mirusi pēc kritiena.

Veiguļa tiesāšana sākās pirmdien. Lietā piedalās 12 zvērinātie - septiņi vīrieši un piecas sievietes.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu