Venēcijas šarms interjerā – kā mājoklim piešķirt moderno Itālijas atmosfēru

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Savills/SWNS.com/Scanpix

Itālija ir viena no modes un dizaina metropolēm – šī valsts jau gadsimtiem ir sniegusi neizskaužamas tendences gan apģērbu modes, gan mājokļa, gan arī arhitektūras nozarēs. Arī mūsdienās itāļu dizains nav peļams, tieši pretēji – Itālijas dizaineru radītās mēbeles un dekori ir plaši atzīti visā pasaulē, bet pašus mājokļu iekārtojumus cenšas imitēt ne mazums pasaules pieprasītāko interjera dizaineru. Lūk, dažas metodes, kā mājoklim piešķirt Itālijas dizainam raksturīgo atmosfēru.

Balansē askētismu un mājīgu siltumu

Runājot par itāļu interjera dizaina niansēm, nāksies vien aizmirst par skandināvu minimālismu. Itāļu mentalitāte atspoguļojas arī dizainā. Lai panāktu moderno Itālijas stilu savā mājoklī, iekļauj interjerā rakstainus elementus vai mēbeles ar izteiktāku tekstūru, taču vienlaikus izvairies no pārāk izteikta krāsu un tekstūru mudžekļa. Mājokļa iekārtošanu sāc ar lielu ādas dīvānu, kas funkcionēs kā bāze, kuru apaudzē ar citiem dizaina elementiem. Lai mājokļa iekārtojums nekļūtu pārāk dinamisks, izvēlies mēbeles maigākos toņos un tekstūrās, piemēram, rūsgani zeltītos toņos, bet tekstūrām lūko pēc marmora.

Pievērs uzmanību neordinārām krāsām un tekstūrām

Modernā Itālijas interjera dizaina tendences izceļas ar pieklusinātu, bet daudzveidīgu krāsu spektru. Jāteic, ka telpu sienu krāsojumā Itālijā plaši izvēlas tieši neitrālos un krēmīgos toņus, kas mājoklī ievieš gaisīgumu un plašuma sajūtu. Savukārt attiecībā uz mēbelēm ar krāsām nav jāskopojas, taču to izvēlē ir ieteicams lūkot pēc izsmalcinātām un pieklusinātām krāsām, piemēram, izvēlies dīvānu smaragdzaļā vai sarkanvīna krāsā.

Izcel itāļu klasiskās mēbeles un dekorus

Tāpat Itālijas dizains sliecas uz jaunā un vecā kombinēšanu. Īpaši modernas mēbeles lieliski izskatīsies arī, ja tās atvasinās ar Vidusjūras reģionam raksturīgajām mēbelēm vai dekoriem. Itālijas dizainam ir īpaši raksturīgas keramiskās flīzes vai pēdējos gados popularitāti guvušās betona flīzes, kas šajā reģionā bija pieprasītas 1920. gados. Tāpat Itālija nebeidz lepoties ar tai raksturīgo terrazzo tekstūru, kuru mūsdienās nereti iekļauj pat vienkāršu galda virsmu ražošanā. Šādas tekstūras radīs pagājušā gadsimta 60. un 70. gadu šarmu. Tāpat modernā dizainā iederēsies arī klasiskās lampas ar smilšu pulksteņa formas abažūru

Investē izteiksmīgos gaismekļos

Lai pilnībā izmainītu visu mājokļa interjeru, atliek vien pie griestiem piestiprināt izteiksmīgu un īpaši modernu lampu. Mūsdienu Itālijas mākslinieki un dizaineri mājokļu iekārtojumam piedāvā ierastās gaismas spuldzes apvienot ar ekstravagantu abažūru, kas saplūdīs ar fonu jeb sienu, tādējādi radot mākslas darbam līdzīgu centrālo objektu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu