Eiroparlamentārieši aicina "Amazon" netirgot preces ar PSRS simboliku

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PA/Scanpix

27 Eiropas Parlamenta (ED) deputāti aicinājuši ASV tirdzniecības gigantu "Amazon" vairs nepārdot preces ar PSRS simboliku. Lietuvas EP deputāta Antana Guogas ierosināto vēstuli "Amazon" vadītājam Džefam Bezosam parakstījuši EP deputāti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Nīderlandes, Vācijas, Horvātijas, Lielbritānijas, Slovākijas, Somijas, Portugāles, Ungārijas un Spānijas, un starp viņiem ir visu EP frakciju pārstāvji.

Vēstulē EP deputāti uzsvēruši, ka nosoda totalitāro režīmu - nacistu vai komunistu - simboliku izmantošanu, jo šie režīmi "sistemātiski pārkāpa cilvēktiesības, apspieda brīvību un demokrātiju".

"Kopējais padomju režīma upuru skaits aplēsts uz vairāk nekā 60 miljoniem. Vairāk nekā desmit miljoni cilvēku tika nosūtīti uz darba nometnēm Sibīrijā, kur nācās izturēt necilvēcīgus dzīves apstākļus, piespiedu darbu, badu un fizisku vardarbību. Padomju režīma asiņainā darbība, terors un necilvēcīgums skāra gandrīz katru ģimeni bijušajās okupētajās valstīs. Šīs darbības traģiskās sekas ir jūtams vēl šodien," norādīts vēstulē.

Vēstule ir reakcija uz "#WhyNotSvastika" iniciatīvu sociālajos medijos ar aicinājumu "Amazon" pārstāt tirgot kreklus ar PSRS simboliku.

Pēc Baltijas valstu kritikas ASV lielākais mazumtirgotājs "Wal-Mart Stores Inc." un kompānija "Adidas" iepriekš šogad pārtrauca t-kreklu ar PSRS simboliku tirdzniecību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu