Uzvara Ziemassvētku kaujās: filmas "Dvēseļu putenis" aizkadrā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
“Dvēseļu putenis”
“Dvēseļu putenis” Foto: @lmt

Tuvojoties valsts simtgadei, LMT viedtelevīzija aicina ieskatīties īpašā vērienīgās Latvijas kara drāmas “Dvēseļu putenis” aizkadra video sērijā. Epizode “Ziemassvētku kaujas. Uzvara” ļauj skatītājam ielūkoties sarežģītajos kaujas filmēšanas darbos, stājoties pretī sniegam, salam un nogurumam.

“Dvēseļu puteņa” fona lomu izpildītājs Rihards Sniegs tiekas ar filmas režisoru Dzintaru Dreibergu nakts vidū, kauju ainu filmēšanas laukumā. Režisors uzsver, cik nozīmīgas šīs kaujas bija ne vien A. Grīna darbā, bet arī pašiem latviešu strēlniekiem, kuri beidzot noticēja saviem spēkiem.

Raimonds Celms, Vilis Daudziņš un citi aktieri, kā arī masu skatu dalībnieki neslēpj, ka filmēšanas process prasīja pārcilvēcisku piepūli gan emocionāli, gan fiziski. Ziemassvētku kauju ainu filmēšana mainīja viņu priekšstatu par cilvēka spēju robežām, par izturību un drosmi, ko izrādīja latviešu strēlnieki. 

Filma “Dvēseļu putenis” tiek uzņemta pēc Aleksandra Grīna romāna “Dvēseļu putenis” motīviem un tās pirmizrāde gaidāma jau pēc gada – 2019. gada 11. novembrī. 

Video: Uzvara Ziemassvētku kaujās: filmas "Dvēseļu putenis" aizkadrā

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu