Vēsture mākslinieka acīm: filmas "Dvēseļu putenis" aizkadrā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sanita Ieva Sparāne

LMT viedtelevīzija aicina ieskatīties īpašā vērienīgās Latvijas kara drāmas “Dvēseļu putenis” aizkadra video sērijā, kas veltīta mūsu valsts svētkiem. Epizode “Vēsture mākslinieka acīm” ļauj ielūkoties filmēšanas laukumu un rekvizītu rūpīgā sagatavošanā.

Filmas fona lomu izpildītājs Rihards Sniegs tiekas ar “Dvēseļu puteņa” producenti Ingu Praņevsku un māksliniekiem Juri Žukovski un Tomu Jansonu, lai apspriestu, kā notika filmēšanas darbu plānošana, un sniegtu ieskatu filmēšanas laukumu uzbūvē. 

Par mākslinieku un režisora vizuālo ieceru realizēšanu filmā rūpējās galvenā rekvizitore Zanda Zeidaka. Sarunā ar Rihardu viņa atklāj, kas palīdzējis sagādāt filmēšanai nepieciešamo un kur rekvizitore smēlusies informāciju par Pirmā pasaules kara atribūtiem.

Filma “Dvēseļu putenis” tiek uzņemta pēc Aleksandra Grīna romāna “Dvēseļu putenis” motīviem, un tās pirmizrāde gaidāma jau pēc gada – 2019. gada 11. novembrī. 

Video: Vēsture mākslinieka acīm: filmas "Dvēseļu putenis" aizkadrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu