Daudziņš: man ir paša darināta zemgaļu zīļu josta - ar 18 000 pērlīšu

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA, facebook

Latvijas aktieru pāris Zane un Vilis Daudziņi beidzot tikuši arī pie saviem tautastērpiem, ar ko ļoti lepojas. Vēl vairāk, tā darināšanā Vilis pats pielicis roku!

Gādājot tautastērpus, Vilī atdzimusi kāre ko izkalt pašam. "Gribēju pats pielikt roku pie metāla detaļām, un tagad man ir skaista josta ar sudraba sprādzi, kas ir kopija Zemgales zīļu jostai. Tajā ir 18 000 pērlīšu. Jūtos ļoti lepns," žurnālā "Ieva" stāsta Vilis Daudziņš. 

Vilim ir zemgaļu tautas tērps, Zemgalē atrodas pāra lauki. "Pēc virsaiša Nameja netaisījos, es tāds 19. gadsimta kundziņš. Un tie kundziņi bijuši diezgan turīgi, to var jaust arī pēc tautastērpa - tā jau nu ir tāda iztaisīšanās, ka vai nu! Viņiem bija arī tādas spīdīgas vestes no franču auduma, ka var just - vestes ģenēze ir tāda, ka muižkungs tapsējis savu viesistabu un palikuši pāri auduma atgriezumi, kas izsniegti par labu darbu muižā."

Savukārt Zanei ir ļoti grezns Rucavas tērps. "Tante, kuru Zane ļoti mīlēja un ar ko bērnībā kopā dzīvoja, bija dziedājusi Reitera korī, un tajā katrai dziedātājai bija savs tautastērps. Un Zanes tantei bija Rucavas. Tas bija saglabājies gandrīz viss, tikai kožu saēsts tā, ka nav velkams. Zane izveidoja tam precīzu kopiju. Šajos Dziesmusvētkos bijām ļoti laimīgi, jo gan viņai, gan man tas tērps ir samērā biezs, un šajā ziņā laiks bija ideāls - vēss, es pat teiktu, ka auksts," žurnālā "Ieva" stāsta aktieris.

Vairāk lasi intervijā žurnālā "Ieva". 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu