Svētku brīvdienās medicīnisku palīdzību aicina meklēt pie dežūrārstiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbinieks. Ilustratīvs attēls.
Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbinieks. Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts svētku brīvdienās iedzīvotāji medicīnisko palīdzību tiek aicināti meklēt pie dežūrārstiem un zvanot uz valsts Ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni 66016001, informēja Nacionālā veselības dienesta (NVD) pārstāve Tanita Tamme.

Tamme uzsvēra, ka medicīniska rakstura padomus vienkāršu saslimšanu gadījumos visu diennakti varēs saņemt, zvanot uz valsts Ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni 66016001. Pa šo tālruni pieredzējuši mediķi sniedz medicīniskus ieteikumus iedzīvotājiem, kuriem nepieciešams ģimenes ārsta padoms, bet sūdzības par veselības stāvokli ir parādījušās ārpus ģimenes ārsta darba laika.

Tamme piebilda, ka ar tālruņa speciālistiem iedzīvotāji aicināti sazināties arī gadījumos, kad ir šaubas, vai palīdzība nepieciešama steidzamā kārtā vai arī to var saņemt pēc svētkiem, vēršoties sava ģimenes ārsta praksē.

Rīgā un citās lielākajās Latvijas pilsētās valsts apmaksātu medicīnisko palīdzību varēs saņemt pie dežūrārstiem, kuri sniedz medicīniskas konsultācijas ģimenes ārsta kompetences ietvaros. Par vizīti pie dežūrārsta jāveic pacienta līdzmaksājums 1,42 eiro apmērā.

Traumu, piemēram, apdegumu, lūzumu, mežģījumu, vai pēkšņu saslimšanu gadījumos medicīnisko palīdzību iedzīvotājiem sniedz steidzamās medicīniskās palīdzības punktos.

Savukārt neatliekamos gadījumos, kad apdraudēta cilvēka veselība vai dzīvība, palīdzību sniedz slimnīcu uzņemšanas nodaļas. Ja tiek plānots patstāvīgi doties uz slimnīcas uzņemšanas nodaļu, pirms došanās, ieteicams ar slimnīcu sazināties par palīdzības saņemšanas iespējām atbilstoši pacienta veselības stāvoklim. Piemēram, ir slimnīcu uzņemšanas nodaļas, kurās var vērsties, ja ir aizdomas par kaula lūzumu, savukārt citās var vērsties, ja gūti ķermeņa apdegumi. Jāņem vērā, ka slimnīcu uzņemšanas nodaļās netiek sniegta valsts apmaksāta medicīniskā palīdzība gadījumos, kas nav neatliekami un kuros bijusi nepieciešama plānveida pakalpojuma saņemšana.

Kā ziņots, šodien visā Latvijā atzīmē valsts proklamēšanas 100.gadadienu. Svētku laikā galvaspilsētā plānota plaša pasākumu programma, tostarp plkst.14 norisināsies Nacionālo bruņoto spēku parāde 11.novembra krastmalā, tai seko svinīgs muzikāls notikums "18.11." pie Brīvības pieminekļa plkst.18.45.

Vakarā plkst.20 gaidāma Latvijas Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa uzruna pie Brīvības pieminekļa Rīgā, bet plkst.21 - Latvijas valsts himnas kopīga dziedāšana un gaismas uzvedums "Saules mūžs" 11.novembra krastmalā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu