Kanāda streika dēļ lūdz apturēt pasta sūtīšanu uz šo valsti

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kanādas pasta automašīna
Kanādas pasta automašīna Foto: Reuters/ScanPix

Kanādas pasta dienests piektdien lūdza pārējās pasaules valstis apturēt pasta sūtīšanu uz Kanādu tās pasta darbinieku streika dēļ.

Uzņēmuma "Canada Post" darbinieki streiko kopš 22.oktobra un ir noraidījuši jaunāko darba līguma piedāvājumu. Streika dēļ ir uzkrājušies milzums nepiegādātu pasta sūtījumu.

"Canada Post" nesen uzlaboja piedāvājumu saviem darbiniekiem, cerot panākt streiku izbeigšanu. Tas notika pēc premjerministra Džastina Trudo brīdinājuma, ka viņa valdība ir gatava iejaukties, lai atrisinātu šo darba strīdu pirms gaidāmās brīvdienu sezonas.

"eBay" un citi interneta mazumtirgotāji ir izdarījuši spiedienu uz Trudo valdību, lai tā likumdošanas ceļā izbeigtu streiku pirms tā saukto "Melnās piektdienas" un "Kiberpirmdienas" izpārdošanu pasākumiem, kas sāksies 23.novembrī.

Kanādas Pasta darbinieku arodbiedrības preses sekretāre tomēr paziņoja, ka jaunais darba līguma piedāvājums, kas no sestdienas vairs nebūtu spēkā, ir "neapmierinošs" un arodbiedrība "neiepazīstinās ar to savus biedrus".

"Canada Post" tikmēr paziņoja, ka piegāžu aizkavēšanās tagad sāk attiekties arī uz pastu, kas pienāk no ārzemēm.

"Tā rezultātā mēs esam spiesti paziņot starptautiskajiem pasta dienestiem, tai skaitā Savienoto Valstu Pasta dienestam, ka mēs nespējam pieņemt ienākošos sūtījumus līdz turpmākam paziņojumam," uzņēmums pavēstīja elektroniskā pasta vēstulē.

Abu pušu sarunas par darba līgumu ir ilgušas jau apmēram gadu, bet bez panākumiem.

Rotējošie streiki līdz šim ir skāruši vairāk nekā 200 apdzīvotas vietas, tai skaitā lielpilsētas Toronto, Vinipegu un Vankūveru. Toronto vien uz izkraušanu gaida 260 autopiekabes ar pastu, bet Vankūverā – vairāk nekā 100 autopiekabes.

"Canada Post" piegādā divas trešdaļas no interneta pirkumiem šajā valstī, un gada pēdējās sešas nedēļas ir saspringtākais darba laiks brīvdienu sezonas daudzo sūtījumu dēļ.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu