Pie Argentīnas krastiem atrasta pirms gada pazudusī zemūdene “ARA San Juan” (2)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Zemūdene ARA San Juan Buenosairesas ostā 2014. gada 2. jūnijā.
Zemūdene ARA San Juan Buenosairesas ostā 2014. gada 2. jūnijā. Foto: Reuters/ScanPix

Atrasta pirms gada un vienas dienas pazudusī Argentīnas zemūdene ar 44 apkalpes locekļiem, sestdien paziņoja varasiestādes. Zemūdene "ARA San Juan" atrasta Atlantijas okeānā 800 metru dziļumā, teikts Argentīnas karaflotes paziņojumā, kuru retvītojusi Aizsardzības ministrija.

""ARA San Juan" tikusi pozitīvi identificēta," teiks ministrijas tvītā.

Zemūdenes atrašanās vieta netiek minēta.

ASV privātā zemūdens meklēšanas kompānija "Ocean Infinity" ceturtdien bija tikai 48 stundu attālumā no meklēšanas darbu beigšanas, kad tā okeāna dzelmē atrada nezināmu objektu. Tuvāka izpēte ar tālvadības aparātu parādīja, ka tā varētu būt pazudusī zemūdene.

Sakari ar Vācijā būvēto elektrodīzeļa zemūdeni pārtrūka pagājušā gada 15.novembrī, kad tā atradās Sanhorhes līcī apmēram 430 kilometrus no Patagonijas piekrastes.

Savā pēdējā saziņā zemūdenes apkalpe informēja, ka pārvarējusi mehāniskas problēmas pēc īssavienojuma, kas noticis pēc ūdens iekļūšanas caur gaisa ieņēmēju.

Trīs stundas vēlāk 48 kilometru attālumā no pēdējās saziņas vietas tika reģistrēts sprādzienam līdzīgs troksnis.

Zemūdene tika nodota ekspluatācijā 1985.gadā. Pēdējais tās remonts ir veikts 2014.gadā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu