Ēķis rakstīs komēdijas "Svingeri" turpinājumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Пресс-фото

Valsts kultūrkapitāla fonds (VKKF) konkursā ir piešķīris 1000 eiro radošo stipendiju Andrejam Ēķim spēlfilmas "Svingeri 2" scenārija rakstīšanai, liecina VKKF publicētie konkursa rezultāti.

Kopumā radošajās stipendijās konkursā sadalīti 19 000 eiro. Līdzīgi kā Ēķim 1000 eiro stipendija piešķirta arī Unai Rozenbaumai, lai veidotu darba "Komunalka" scenāriju, savukārt Artim Dobrovoļkim un Dainai Tabūnai katram piešķirti pa 1000 eiro jauniešu spēlfilmas "Drāmas klubs" scenārija veidošanai.

Radošā stipendija 3000 eiro apmērā piešķirta Aika Karapetjana darba "Pig' in Pah", Arvja Kolmaņa spēlfilmas "Mātes piens", Jura Kursieša darba "Nezināmais" un Normunda Puča spēlfilmas "Arāja prāva" scenāriju rakstīšanai.

3000 eiro saņems arī Matīss Gricmanis, kurš strādā pie Latvijas literatūrā 2010.gadā skaļi ienākušā Viļa Lācīša debijas romāna "Stroika ar skatu uz Londonu" ekranizēšanas.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvā pieejamā informācija, spēlfilma "Svingeri" pirmizrādi piedzīvoja 2016. gada 9. decembrī, un pāris mēnešu laikā kļuva par vienu no ienesīgākajām filmām Latvijas kino vēsturē - aptuveni trīs mēnešu laikā tās kases ieņēmumi sasniedza 465 000 eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu