"Skyforger" Latvijai simtgadē dāvina jaudīgu videoklipu (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Skyforger
Skyforger Foto: Kristaps Ēberliņš

Smagās mūzikas grupa "Skyforger" publisko videoklipu dziesmai "Nekas nav aizmirsts", kas ir mūziķu veltījums Latvijas simtgadei.

Klipa režisore Kristīne Neikena stāsta, ka video mērķis ir atgādināt, ka “nekas nav aizmirsts” Latvijas vēstures kontekstā, un tas klipā tiek parādīts caur smagajiem vēstures posmiem un cīņām, kas izkarotas. Skatītājam vēstījumu caur emocionālo prizmu izdzīvot palīdz galvenā varone – sieviete, kuras lomā iejūtas jaunā, perspektīvā aktrise Maija Arvena. Viņa video laikā caur emocijām simboliski izstāsta Latvijas valsts likteņgaitas – piedzimšanu, cerību, kritumus, sāpes, atdzimšanu un spēku, ko ataino caur Latvijas dabai raksturīgām vietām, vidi un notikumiem. 

Noskaties!

Grupas vokālists Pēteris Kvetkovskis saka: "Šo video Latvijas simtgadē gribam veltīt kā mūžīgu piemiņu visiem tiem cilvēkiem, kuru dzīves salauza neskaitāmie kari, kas gājuši pāri mūsu zemei, un tiem, kuri ziedoja savas dzīvības, lai nākamās paaudzes kādreiz beidzot varētu dzīvot brīvi un laimīgi neatkarīgā Latvijā. Vēsture mīl atminēties spilgtākās laikmeta personības, pat arī lielākos neģēļus, kamēr simtiem un tūkstošiem "parasto" cilvēku vārdi sen ir izdzēsti no atmiņām un nogrimuši vēstures dzīlēs nevienam nezināmi - par šiem cilvēkiem arī ir mūsu dziesma, viņu piemiņai!"

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu