Anglija pārspēj Horvātiju un sasniedz UEFA Nāciju līgas pusfinālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Anglijas izlases futbolisti
Anglijas izlases futbolisti Foto: Reuters/LETA

Anglijas futbola izlase svētdien kļuva par otro komandu, kas sasniegusi UEFA Nāciju līgas A divīzijas pusfinālu.

Tas noskaidrojies pēc tam, kad Anglijas savā laukumā A divīzijas ceturtās grupas cīņā ar 2:1 (0:0) apspēlēja Horvātiju.

Rezultātu spēles 57.minūtē ar tehniski meistarīgu vārtu guvumu no tuvas distances atklāja horvāts Andrejs Kramaričs, bet 78.minūtē Džese Lingārds panāca neizšķirtu 1:1, savukārt spēles izskaņā 85.minūtē Harijs Keins izrāva angļiem uzvaru un ļāva sasniegt A divīzijas pusfinālu.

Anglija savā grupā ierindojās pirmajā vietā ar septiņiem punktiem četros mačos. Otro vietu ieņēma Spānija, kas sakrāja sešus punktus, bet trešā palika Horvātija ar četriem punktiem.

A divīzijā kopumā ir četras grupas un katras viena spēcīgākā komanda iekļūs pusfinālā, bet pēc tam finālā noskaidros Nāciju līgas čempioni.

Sestdien par pirmo pusfināla dalībnieci kļuva Portugāle, bet šobrīd kā otra komanda izslēgšanas turnīrā iekļuvusi Anglija.

UEFA Nāciju līgā izlases pēc ranga ir sadalītas četrās divīzijās, Latvijai spēlējot vājākajā no tām jeb D divīzijā. Tajā ir četras grupas, katrā pa četrām vienībām, tām līdz novembra beigām aizvadot divu apļu turnīru. Grupu uzvarētāji savukārt vēlāk noskaidros divīzijas labāko komandu, kura iegūs ceļazīmi uz 2020.gada Eiropas čempionāta finālturnīru.

Līdz ar to UEFA Nāciju līga ietekmēs arī 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikāciju, kas sāksies 2019.gada martā. Šoreiz Eiropas čempionāta finālturnīrs ar 24 dalībniecēm notiks uzreiz 13 valstīs, tāpēc neviena no rīkotājvalstīm nesaņems automātisku ceļazīmi.

Finālturnīram 20 izlases kvalificēsies pēc grupu turnīra, kamēr vēl četras tiks noskaidrotas starp 16 valstsvienībām, kuras uzvarējušas savās Nāciju līgas grupās. Katras divīzijas ietvaros līdz ar to sacentīsies četras labākās vienības, uzvarētājām iegūstot ceļazīmi uz Eiropas čempionātu. Tāpēc ir skaidrs, ka finālturnīrā iekļūs vismaz viena izlase no D divīzijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu