Vējonis: Ideālā Latvija ir mūsu spēkos (10)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Valsts prezidents Raimonds Vējonis.
Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Foto: Paula Čurkste/LETA

Tas, kāda būs ideālā Latvija, ir atkarīgs no mūsu pašu spēkiem, Latvijas proklamēšanas 100.gadadienas uzrunā pie Brīvības pieminekļa uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Prezidents atzīmēja, ka šodien mūsu tēvzeme ir neatkarīga valsts un katram no mums ir mūsu brīvība. Pašu grūtāko esam izcīnījuši un dārgāko nosargājuši, piebilda politiķis.

Vējonis pievērsās jautājumam, kādu viņš redz nākotnes ideālo Latviju. Viņš uzsvēra, ka pamatā tas, kāda valsts būs, ir atkarīgs no mums pašiem.

Nākotnē redzu tautu, kura lepni runā savā valodā, atbalsta vājāko un iedvesmo katru sasniegt visaugstāko, sacīja prezidents un turpināja, ka otrajā simtgadē redz daudzskaitlīgu Latviju, kurā no paaudzes paaudzē tiek mantota mīlestība pret savu valsti, redz tautu, kas pasaulei dod, nevis lūdz un ņem.

Prezidents atgādināja Raiņa vārdus, ka negribēt demokrātiju mūsu valstī, ir negribēt mūsu valsti. Šie vārdi ir patiesi arī šodien, uzsvēra Vējonis.

"Mēs visi esam Latvija," uzrunu noslēdza Vējonis.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu