Igaunijā sarunas par valdības saglabāšanu beigušās bez rezultātiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Igaunijas premjerministrs Jiri Ratass
Igaunijas premjerministrs Jiri Ratass Foto: Paula Čurkste / LETA

Igaunijas premjerministra, Centra partijas priekšsēdētāja Jiri Ratasa sarunas ar abu pārējo koalīcijas partneru līderiem svētdienas vakarā beigušās bez rezultātiem un turpināsies pirmdien, ziņo laikraksts "Postimees".

Pēc sarunām ar Sociāldemokrātiskās partijas līderi Jevgeņiju Osinovski un partijas "Tēvzeme" vadītāju Heliru Valdoru Sēderu Ratass teica žurnālistiem, ka sarunas turpināsies pirmdien un viņš joprojām cer panākt kompromisu.

Jau ziņots, ka spriedze valdošajā koalīcijā izveidojusies pēc ceturtdien notikušās valdības sēdes, kurā ārlietu ministrs sociāldemokrāts Svens Miksers mudināja atbalstīt ANO migrācijas paktu, savukārt tieslietu ministrs tēvzemietis Urmass Reinsalu un citu šīs partijas ministri pret to iebilda. Konsenss netika panākts, un tas nozīmē, ka Igaunija šim līgumam nepievienosies.

Osinovskis piektdien aicināja Ratasu atbrīvot Reinsalu no amata, pauzdams viedokli, ka valdība "nevar turpināt darbu šādā veidā". Miksers valdības krīzes dēļ  atcēla vizīti Kanādā.

Juridiski nesaistošais ANO Globālais migrācijas līgums, kura mērķis ir atvērt legālās migrācijas ceļus, lai varētu labāk vadīt arvien pieaugošo migrantu plūsmu, tika pabeigts jūlijā, un decembrī to plānots oficiāli apstiprināt konferencē Marokas pilsētā Marrākešā.

Līgumu neatbalstīs arī ASV, Austrija, Čehija un Ungārija. Šīm valstīm, iespējams, varētu pievienoties arī Polija un Bulgārija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu