Video un foto: iespaidīgais simtgades salūts (50)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šovakar desmitiem un varbūt pat simti tūkstošu cilvēku Rīgā, 11.novembra krastmalā, noskatījās Latvijas simtgadei veltīto salūtu un gaismas uzvedumu "Saules mūžs", kas bija iecerēts kā svinību kulminācijas pasākums.

Cilvēki bija piepildījuši gan 11.novembra krastmalu, gan Akmens un Vanšu tiltus, gan arī ielas Daugavas kreisajā krastā. Visticamāk, vērienīgo priekšnesumu apmeklēja daudz vairāk cilvēku nekā svētku salūtus citus gadus, par ko liecināja fakts, ka lielās cilvēku plūsmas dēļ bija būtiski grūtāk piekļūt pasākuma norises vietai.

Šis tika solīts visu laiku vērienīgākais Latvijas proklamēšanas dienas šovs un izmaksāja 234 999 eiro jeb aptuveni desmit reizes vairāk nekā citus gadus, tomēr itin bieži no cilvēkiem bija dzirdama neizpratne, vai tiešām priekšnesums bijis desmitkārt labāks nekā citus gadus.

Uguņošanu pavadīja 18 minūtes garš vizuāli muzikāls stāsts sešās daļās par Latvijas valsti no idejas par tās veidošanu līdz šodienai. Uzveduma radīšanā piedalījies jaundarbu komponists Ēriks Ešenvalds, tā muzikālais vadītājs ir Kristaps Krievkalns, vizuālās koncepcijas dizainere - Austra Hauks, gaismu mākslinieks - Normunds Bļasāns, bet pirotehnikas un gaismas efektu dizainers Kalvis Kalniņš.

Pēc šova svinības krastmalā turpinājās un simtgades labākās dziesmas spēlēja Latvijas radiostaciju dīdžeji. Programmā piedalās "Radio SWH", "Latvijas Radio 2", "Radio Skonto", "Radio Naba" un citu Latvijas radiostaciju ētera personības, spēlējot zināmākās, iemīļotākās un katras radiostacijas formātam atbilstošākās dziesmas, kas bijušas un ir populāras Latvijā.

Savukārt daudzos Latvijas klubos šonakt notiek simtgades Klubu nakts, kurā arī dīdžeji spēlē Latvijas mākslinieku radīto mūziku.

Komentāri (50)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu