Svētku salūtu klātienē noskatījušies vairāk nekā 100 000 iedzīvotāju (38)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
18. Novembra salūts
18. Novembra salūts Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Latvijas valsts simtgadei veltīto gaismas uzvedumu “Saules mūžs” 18. novembra vakarā klātienē noskatījušies apmēram 110 000 iedzīvotāju, informē pasākuma organizatori.

Gaismas uzveduma norise aptvēra plašāku norises vietu nekā citus gadus – Daugavas akvatoriju, iesaistot Latvijas Nacionālās bibliotēkas un Saules akmens ēkas, AB dambi, kā arī izgaismojot Rīgas panorāmu. Uzveduma norisi cilvēki vēroja abpus Daugavas, gan, kā ierasts 11. novembra krastmalā, gan arī Pārdaugavā un uz tuvumā esošajiem tiltiem.

Gaismas uzvedums „Saules mūžs” tika iekļauts simtgades svinību nacionālajā pasākumu plānā un bija visplašākajai auditorijai pieejamais Latvijas valsts simtgades svinību notikums, jo to varēja noskatīties gan klātienē, gan pie televīzijas ekrāniem Latvijā un ārvalstīs.

Valsts simtgades jubilejai veltīto gaismas uzvedumu “Saules mūžs” – vizuāli muzikālu stāstu sešās daļās par Latvijas valsti no idejas par tās rašanos līdz šodienai ar apliecinājumu Latvijas nākotnei – veidoja Latvijas mākslinieki, kas, līdzīgi kā citu mākslas nozaru pārstāvji, Latvijas simtgadē rādīja savu labāko profesionālo sniegumu gaismas uzvedumu scenogrāfijā, pirotehnikas un gaismas dizaina mākslā.

Latvijas Republikas proklamēšanas 100. gadadienai veltītos pasākumus atbalsta Kultūras ministrija un Rīgas dome.

Komentāri (38)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu