Trīs cilvēki nogādāti slimnīcā pēc izkrišanas pa logu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) automašīnas; ilustratīvs attēls.
Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) automašīnas; ilustratīvs attēls. Foto: Rebeka Žeire / LETA

Svētdien trīs cilvēki guvuši traumas un nogādāti slimnīcā pēc izkrišanas pa logu, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Zemgalē kāda 47 gadus veca sieviete izkritusi no otrā stāva un guvusi galvas traumu, iespējamu mugurkaula lūzumu un iespējami ribu lūzumu. Viņa nogādāta slimnīcā vidēji smagā stāvoklī.

Kāds 28 gadus vecs vīrietis Rīgā izkritis no pirmā stāva, kā rezultātā guvis iekšējo orgānu ievainojumus un iegurņa kaula traumu. Savukārt Latgalē kāds 61 gadu vecs vīrietis, izkrītot no otrā stāva, guvis mugurkaula bojājumu un ciskas kaula lūzumu.

Vidzemē kāds 64 gadus vecs vīrietis mājās, neveiksmīgi krītot uz žurnāla galdiņa malas, guvis krūškurvja traumu ar ribu lūzumiem un krūškurvja iekšējo orgānu bojājumus. Viņš vidēji smagā stāvoklī nogādāts slimnīcā.

Savukārt Latgalē kāda 12 gadus veca meitene guvusi acs traumu, šaujot petardes. Meitenei acī trāpījis svešķermenis, krītot petardēm, un viņa nogādāta slimnīcā Rīgā.

Bukša pastāstīja, ka 18.novembra svētku pasākumu laikā Rīgā dežūrēja septiņas papildu izveidotas NMPD brigādes, kas bija piesaistītas no reģioniem un specializētā medicīnas centra. Kopumā mediķiem dežūra svētku vietās pagāja mierīgi. Kopumā slimnīcā tik nogādāti pieci cilvēki - viens pa dienu militārās parādes laikā un četri vakara pasākumu laikā. Cilvēki nogādāti slimnīcā ar vienkāršām sūdzībām, ;piemēram asinsspiediena paaugstināšanās vai ceļa mežģījums.

NMPD aizvadītajā diennaktī kopā izpildījis 887 izsaukumus, no kuriem 206 saistīti ar traumām un negadījumiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu