Izglītības ieguves pabalstos Rīgas pašvaldība šogad izmaksās 40 407 eiro

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Izglītības ieguves pabalstos Rīgas pašvaldība šogad izmaksās 40 407 eiro, apstiprināja Rīgas domes Labklājības departamenta pārstāve Linda Veržbicka.

Kopumā pabalstam šogad pieteikušies 1136 rīdzinieki. Pēc Veržbickas teiktā, pērn pabalstu saņēma 1404 iedzīvotāji un šim mērķim tika izlietoti 49 940 eiro.

Papildus departaments atgādina, ka no 2019.gada 1.jūnija tiks palielināts šī pabalsta apmērs no 35 eiro līdz 50 eiro katram bērnam. Tāpat tiks paplašināts pabalsta saņēmēju loks, nodrošinot, ka tas tiks piešķirts arī izglītojamiem no piecu gadu vecuma, kuri apgūst obligāto bērnu sagatavošanu pamatizglītības ieguvei, kā arī izglītojamiem, kuri nav sasnieguši 21 gadu vecumu un apgūst vispārizglītojošo vai profesionālo izglītību.

Tiesības saņemt pabalstu ir personām, kuru vidējie ienākumi pēdējo trīs mēnešu laikā nepārsniedz 192 eiro katram ģimenes loceklim. Tāpat pabalstu var saņemt atsevišķi dzīvojoša persona darbspējīgā vecumā, ja tās ienākumi nepārsniedz 192 eiro.

Galvenokārt pabalsts tiek piešķirts mācību līdzekļu iegādei.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu