Iznāk pirmais pašmāju dziedātājas Leilali soloalbums

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Leilali (Leila Alijeva)
Leilali (Leila Alijeva) Foto: publicitātes

Izdevniecībā "Lauska" klajā nācis dziedātājas Leilali (Leila Alijeva) apcerīgais debijas albums „Samtainā tumsa”, kurā iekļautas deviņas neparasti izdziedātas, citādākas dvēseles šūpuļdziesmas.

Dziedājumu papildina spēka vārdi un stāsti, ko palīdzējusi iečukstēt augu sieva Inin Nini.

Albuma koncepts ir interpretētas šūpuļdziesmas no dažādām pasaules malām. Šupuļdziesmu skanējums izvēlēts, jo tās ir kā robeža starp miegu un nomodu, starp realitāti un sapņiem, starp būšanu pieaugušam un aizvien vēl bērnam.

Dziedātāja Leila Alijeva saka: „Tās ir dziesmas, kas iežūžo aizlaiku transa stāvoklī, kad robeža starp iekšējo un ārējo kļūst ļoti trausla un izgaismojas ikdienā netveramais. Šūpuļdziesmas izsenis bijušas instruments, kā cilvēks ieaijāts mierā un mīlestībā, sniedzot drošības un patvēruma sajūtu, iedvesmojot savienoties ar visdziļāko iekšējo pasauli.”

"Šis ir ļoti spēcīgs muzikāls piedzīvojums, jo nepastarpināti nācis un izdzīvots Augu ceremonijās pašmājās un citur pasaulē. Tas ir veids, kā ar skanējumu pateikt paldies par mūsu pašu dziedinājumu un radošā veidā sniegt to tālāk pasaulei, Mēs vēlamies, lai tas kļūst par instrumentu, ar kura palīdzību mierinājumu un iedvesmu var gūt ikkatrs, kurš ir gatavs veidot saikni ar Dvēseli," bilst augu sieva Inin Nini.

Dziedātāja Leilali (Leila Alijeva) dzimusi Līvānos latvietes un azerbaidžāņa ģimenē. Dzimtas saknes veidojušas dziļu interesi par dažādu tautu muzikālo mantojumu. 2011. gadā dziedātāja devās izzināt savas saknes caur austrumu mūziku pie mugam meistara Qazanfar Abbasov. Izzinot savas saknes, dziedātāja sāka apvienot austrumnieciskos un ziemeļnieciskos dziedājumus savā radošajā darbībā, radot savu unikālo skanējumu. 

Dziedātāja ir pārstāvējusi Latviju starptautiskajā mugam festivālā “Space of Mugam” 2015. gadā. Leila Alijeva savā mūziķes karjerā ir sadarbojusies ar dažādiem Latvijas un ārzemju mūziķiem. 

Albums iznācis ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Noklausies.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu