Vaņins: Mēs neesam vienā līmenī ar Andoras futbolistiem (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Neskatoties uz rezultātu, Latvijas izlases futbolisti laukumā pierādīja, ka viņi ir stiprāki un nav vienā līmenī ar Andoras valstsvienības spēlētājiem, uzskata pieredzējušais vārtsargs un komandas kapteinis Andris Vaņins.

Latvijas futbolisti pirmdien UEFA Nāciju līgas noslēdzošajā spēlē izbraukumā nospēlēja neizšķirti 0:0 pret Andoru. Arī iepriekšējais abu komandu duelis, kas risinājās Rīgā, noslēdzās ar tādu pašu rezultātu.

"Ieradāmies šeit ar vienu domu - cīnīties par uzvaru. Tomēr šajā ciklā neizcīnījām nevienu uzvaru. Smagi strādājām šajā ciklā. Gribējās uzvarēt pēdējo spēli," pēc spēles intervijā Latvijas Futbola federācijas (LFF) preses dienestam sacīja Vaņins. 

Andris Vaņins spēlē pret Andoru
Andris Vaņins spēlē pret Andoru Foto: Reuters/LETA

Atbildes mačā pret Andoru jau no 38. minūtes Latvijas izlase spēlēja mazākumā, jo sarkano kartīti par nesportisku uzvedību nopelnīja uzbrucējs Valērijs Šabala.

"Šodien pusotru puslaiku spēlējām mazākumā. Otrajā puslaikā mums bija divi labi momenti gūt vārtus. Kopumā mēs neesam vienā līmenī ar viņiem (Andoras futbolistiem). Esam stiprāki - spēle to parādīja, jo mēs vairāk kontrolējām bumbu. Bet tā gadās, ka bumba neiet vārtos, daudz kas nesanāk un tiek pieļautas kļūdas. Tas bija liels mīnuss, ka palikām 10 spēlētāju sastāvā. Šabala ir viens no mūsu līderiem, kurš gūst vārtus," norādīja Vaņins.

UEFA Nāciju līgas D divīzijas pirmajā grupā Latvijas izlase ieguvusi 3. vietu starp 4 komandām. 6 spēlēs piedzīvoti 2 zaudējumi (0:1 un 0:3 pret Gruziju) un 4 neizšķirti (divreiz 0:0 pret Andoru un divreiz 1:1 pret Kazahstānu).

 

"Protams, ka šis cikls nav mums tas labākais - mēs neizcīnījām nevienu uzvaru. Kaut arī bijām tuvu panākumam pret Kazahstānu gan izbraukumā, gan mājās, kā arī pret Andoru. Kaut kur pietrūka veiksme," piebilda Latvijas izlases kapteinis.

"Domāju, ka esam progresējuši. Tas ir liels solis uz priekšu - spēlējam daudz labāk, mēs kontrolējam spēli un bumbu. Cenšamies kaut ko izveidot, nevis tikai sitam bumbu uz priekšu un ceram kaut kur aizķerties. Cenšamies uzbrukumu kombinācijas sākt jau no aizsargiem. Jā, rezultāta nav, bet kā komanda mēs progresējam," teica Vaņins. 

38 gadus vecais Vaņins karjerā aizvadījis 96 spēles Latvijas valstsvienības rindās. Pēc spēles ar Andoru viņš atzina, ka vēlas turpināt karjeru un nospēlēt 100 mačus izlases sastāvā.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu