Dalībvalstis un EP nepanāk vienošanos par ES nākamā gada budžetu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caro/ScanPix

 Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm un Eiropas Parlamentam (EP) līdz paredzētajam termiņam - pirmdienas pusnaktij - nav izdevies panākt vienošanos par bloka nākamā gada budžetu.

Eiropas Komisijai (EK) vēl šomēnes vai decembra sākuma jāiesniedz jauns priekšlikums sarunām, paziņojusi ES prezidējošā valsts Austrija.

Sarunas starp ES valstu finanšu ministriem un EP pārstāvjiem piektdienas vakarā beidzās bez vienošanās. Pēc ES amatpersonu neoficiāli teiktā, viens no neatrisinātajiem jautājumiem ir par finansējumu palīdzībai Sīrijas bēgļiem Turcijā.

EP atbalstījis nākamā gada budžeta projektu 149,3 miljardu eiro apmērā, savukārt dalībvalstis vienojušās par budžeta projektu 148,2 miljardu eiro apmērā.

EP pārstāvji nepiekrita dalībvalstu ierosinājumam samazināt izdevumus ekonomikas izaugsmes un jaunu darbvietu izveides pasākumiem par 794 miljoniem eiro. EP arī vēlas palielināt izglītības apmaiņas programmas "Erasmus" finansējumu par 362 miljoniem eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu