Nīderlande izrauj neizšķirtu pret Vāciju un sasniedz pusfinālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nīderlandes izlases futbolists Virdžils van Deiks (nr. 4)
Nīderlandes izlases futbolists Virdžils van Deiks (nr. 4) Foto: AFP

Nīderlandes futbola izlase pirmdien dramatiskā spēles izskaņā viesos nospēlēja neizšķirti 2:2 (0:2) ar Vāciju un sasniedza UEFA Nāciju līgas A divīzijas pusfinālu.

Jau pēc spēlētām 20 minūtēm Vācija atradās vadībā ar 2:0, jo pa vārtiem mājinieku labā bija guvuši Timo Verners un Līrojs Sanē.

Tiesa, Nīderlandes futbolisti nepadevās un pašās mača beigās izrāva neizšķirtu. Vispirms 85. minūtē vienus vārtus atguva Kvinsijs Promess, bet 91. minūtē neizšķirtu panāca Anglijas kluba "Liverpool" aizsargs Virdžils van Deiks.

Ar nopelnīto punktu Nīderlandei bija gana, lai grupas kopvērtējumā apsteigtu līderi Franciju un iekļūtu Nāciju līgas pusfinālā.

"Mums jābūt par sevi lepniem. Es pavisam noteikti esmu," pēc pirmdienas spēles teica van Deiks. "Katrā spēlē smagi strādājam, un saņemt par to atlīdzību ir fantastiski."

Līdz ar to A divīzijas 1.grupas kopvērtējumā Nīderlande un Francija četrās spēlēs ieguva pa septiņiem punktiem, kamēr Vācija tika tikai pie diviem, tāpēc tai nākamajā sezonā būs jāspēlē B divīzijā.

Tikmēr B divīzijā pirmajā grupā Čehija savā laukumā ar 1:0 (1:0) pārspēja Slovākiju. Vienīgos vārtus šajā mačā iesita Itālijas kluba "AS Roma" uzbrucējs Patriks Šiks.

Čehi tādējādi nosargāja vietu B divīzijā, kamēr pirmā grupā ar deviņiem punktiem četrās spēlēs bija Ukraina, kas tādējādi ieguva ceļazīmi uz A divīziju, bet tai ar sešiem un trim punktiem sekoja attiecīgi Čehija un Slovākija.

Savukārt B divīzijas ceturtajā grupā Dānija savu skatītāju priekšā nospēlēja 0:0 (0:0) ar Īriju. Šīs grupas vērtējumā pirmā ar astoņiem punktiem četros mačos bija Dānija, kam ar sešiem punktiem sekoja Velsa, bet pie diviem punktiem tika Īrija.

Tikmēr uz B divīziju pacēlusies Norvēģija, kas pirmdien C divīzijas trešās grupas ietvaros ar 2:0 (1:0) viesos pārspēja Kipru.

Otrā šīs grupas cīņā Slovēnija izbraukumā ar 1:0 (0:0) pieveica Bulgāriju.

Grupas kopvērtējumā ar 13 punktiem sešās spēlēs uzvarēja Norvēģija, bet divus punktus atpalika Bulgārija. Kipra tikmēr ieguva piecus punktus, bet Slovēnija - trīs.

Visbeidzot D divīzijas ceturtās grupas noslēdzošajā kārtā Maķedonija savā laukumā ar 4:0 (1:0) sagrāva Gibraltāru, bet Lihtenšteina mājās nospēlēja 2:2 (1:1) ar Armēniju.

Grupas ieskaitē pirmā ar 15 punktiem bija Maķedonija, bet desmit punktus ieguva Armēnija. Savukārt Gibraltāram bija seši, kamēr Lihtenšteinai - četri punkti.

Latvijas futbolisti pirmdien UEFA Nāciju līgas mačā izbraukumā nospēlēja 0:0 ar Andoru, savā D divīzijas grupā paliekot trešajā vietā.

Tikmēr otrā pirmās grupas spēlē Gruzija ar 2:1 (0:0) savā laukumā uzveica Kazahstānu.

Apakšgrupā ar 16 punktiem sešās spēlēs pārliecinoši uzvarēja Gruzija, kas ieguva ceļazīmi uz C divīziju, otrā ar sešiem punktiem bija Kazahstāna, kamēr Latvija un Andora iekrāja pa četriem punktiem, latviešiem tiekot pie labākas gūto un zaudēto vārtu attiecības.

UEFA Nāciju līgā izlases pēc ranga ir sadalītas četrās divīzijās, Latvijai spēlējot vājākajā no tām jeb D divīzijā. Grupu uzvarētāji katrā no divīzijām vēlāk noskaidros divīzijas labāko komandu, kura iegūs ceļazīmi uz 2020.gada Eiropas čempionāta finālturnīru.

Līdz ar to UEFA Nāciju līga ietekmēs arī 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikāciju, kas sāksies 2019.gada martā. Šoreiz Eiropas čempionāta finālturnīrs ar 24 dalībniecēm notiks uzreiz 13 valstīs, tāpēc neviena no rīkotājvalstīm nesaņems automātisku ceļazīmi.

Finālturnīram 20 izlases kvalificēsies pēc grupu turnīra, kamēr vēl četras tiks noskaidrotas starp 16 valstsvienībām, kuras uzvarējušas savās Nāciju līgas grupās. Katras divīzijas ietvaros līdz ar to sacentīsies četras labākās vienības, uzvarētājām iegūstot ceļazīmi uz Eiropas čempionātu. Tāpēc ir skaidrs, ka finālturnīrā iekļūs vismaz viena izlase no D divīzijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu