Video: 17 gadus veca vācu autosportiste piedzīvo šausminošu avāriju ar 276 km/h

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AP/ScanPix

Šausminošu avāriju ar laimīgām beigām Formula 3 Makao Lielās balvas izcīņā aizvadītajās brīvdienās piedzīvojusi 17 gadus vecā Vācijas autosportiste Sofija Flērša (Sophia Floersch).

Lai gan Sofijai 18 gadi paliks 1.decembrī, arī 18.novembri viņa turpmāk pamatoti varēs atzīmēt kā dzimšanas dienu. Jo kā gan citādi, ja ne par otro dzimšanas dienu, var nodēvēt dienu, kad piedzīvota avārija, kas neticamā veidā nepārvērtās traģēdijā.

Runa ir par brīdi, kad Flērša, atrodoties 16.pozīcijā, zaudēja kontroli pār savu formulu, tā pacēlās gaisā un pilnā ātrumā ietriecās fotogrāfiem domātajā konstrukcijā. Nav zināms, kāds bija ātrums trieciena brīdī, taču pēdējā ātruma kontroles punktā garajā taisnē pirms liktenīgā pagrieziena fiksēts, ka Sofija braukusi ar nedaudz vairāk nekā 276 kilometriem stundā.

Zemāk pievienotajā video redzams, ka autosportistei ļoti paveicās, jo viņas formula ar kokpitu ietriecās fotogrāfiem domātās būves atvērumā nevis pret tērauda detaļām. Pretējā gadījumā negadījuma iznākums varēja būt letāls. 

Ļoti paveicās arī konkurentam Šo Tsuboi, pret kura formulu Sofijas bolīds atsitās iespaidīgā lidojuma laikā, kā arī cilvēkiem aiz nožogojuma. Kopumā negadījumā bez Sofijas ir vēl četri cietušie - Tsuboi, divi fotogrāfi un sacensību maršals. Laimīgā kārtā viņu gūtās traumas nav dzīvībai bīstamas. Arī Sofija jau ir pārcietusi 11 stundas ilgu mugurkaula operāciju un sāk atlabšanu. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu