Pinterest atklāj šā gada ievērojamākās Ziemassvētku rotājumu tendences

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Lai gan Ziemassvētku rotājumu tendences katru gadu saglabā nemainīgu atmosfēru un tematiku, tomēr ik gadu rotājumu modē parādās jaunas vēsmas, kuras ir vērts izmantot arī savas mājas izgreznošanā. Sociālais tīkls un ideju grāmata Pinterest ir apkopojuši lietotāju pieprasītākās tendences mājokļa greznošanai šajos Ziemassvētkos, no kurām ir vērts smelties idejas pašu mājas rotājumiem.

Kreatīvas galda salvetes

Dažkārt galda salvetes ir tas galda piederums, kas izceļ katram viesim atvēlēto ēdamvietu un vienlaikus izrotā galdu. Jāteic, ka līdz šim galda klājuma ziņā aktuālas bija vienkrāsainas galda salvetes ar vai bez tekstūras. Tagad Ziemassvētku galda tendencēs aktuālas būs salvetes ar rakstiem, līnijām, ģeometriskām figūrām vai zīmējumiem. Šāda veida salvetes lieliski izskatīsies, gan izklātas zem šķīvjiem, gan arī salocītas origami figūrās, piemēram, kā Ziemassvētku eglītes vai kā gulbīši.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Coral & Tusk (@coralandtusk) on

Pusdienu ēdienkarte uz burtu tāfelēm

Ēdienkartes uz burtu tāfelēm ir visai populāra atribūtika kāzām – ar šo dekoru palīdzību ir iespējams informēt plašāku viesu bariņu par gaidāmajām pusdienu opcijām, turklāt tās vienlaikus izdaiļo arī tukšākas sienas. Tomēr arī Ziemassvētki ir labs iemesls, lai savā mājoklī uzņemtu tuvākus un tālākus radus un draugus, tāpēc šāda burtu tāfele lieti noderētu.

Asimetriski Adventes vainagi

Ja līdz šim Adventes vainagus veidoji simetriska apļa formā, tad šogad ļaujies eksperimentiem un radi asimetrisku vainagu. Tas nozīmē, ka vainaga kompozīcijā vari koncentrēties uz vienas puses izskaistināšanu, bet otru atstāj teju vai neskartu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Habiterre (@habiterre_) on

Dabai draudzīgi dāvanu iesaiņojumi

Ņemot vērā, ka šogad ar vērienu ir aktualizējies jautājums par dabas aizsardzību, ekoloģisku dzīvesveidu un atkritumu šķirošanu, arī Ziemassvētku rotājumu ziņā ekoloģija ir ņēmusi virsroku. Arī dāvanu saiņošanai šajos Ziemassvētkos izmanto dabai draudzīgus un otrreiz lietojamus materiālus, piemēram, audumu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FOLDS (@folds.wrap) on

Apskatei izliktas Ziemassvētku atklātnes

Arī šogad izliec draugu un radu atsūtītās Ziemassvētku pastkartītes, taču šoreiz pieej atklātņu izlikšanai ar citu taktiku. Pielīmē atsūtītās kartītes ar krāsainu līmlenti kādā redzamā vietā, piemēram, uz viesistabas durvīm vai pie sienas, un izveido no tām kādu interesantu kolāžu – izkārto tās eglītes vai sirsniņas formā.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kristin Greenwald Seabolt (@kristingphoto) on

Eglīšu rotājumi ar marmora efektu

Marmors nu jau otro gadu pēc kārtas ir īpaši pieprasīts materiāls, kura tekstūras imitāciju var manīt teju jebkur – sākot ar viedtālruņu vāciņiem, beidzot ar kafijas galdiem un sienas tapetēm. Arī Ziemassvētku rotājumiem šā luksusa materiāla imitācija radīs unikālu un elegantu noskaņu. Marmora eglīšu rotājumus var pagatavot pašu rokām, izmantojot vien nagu laku un ūdens bļodu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stone Lux & Co. | Perth (@stoneluxandco) on

Svārciņi eglītei

Egles kāts un tā turētājs vienmēr ir bijusi visneveiklākā detaļa krāšņajam Ziemassvētku rotājumam, kuru tā vien gribas apslēpt. Tā vietā, lai egles turētāju, spaini vai pat podu ievīstītu dāvanu papīrā, šogad Pinterest lietotāji aktīvi meklē šai detaļai atraktīvāku alternatīvu – eglīšu svārciņus. Šī lampas abažūram līdzīgā dekorācija nosegs neveiklo egles daļu un pat piešķirs tai sava veida “odziņu”.

Otrreiz pārstrādājami eglīšu rotājumi

Tāpat kā dāvanu iesaiņojumu, arī rotājumus šogad centies izvēlēties pēc iespējas ekoloģiskākus. Piemeklē koka, auduma vai māla dekorācijas, kas pēcāk būs pārstrādājamas un to izejmateriāli nekaitēs videi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Oopsy Daisy Co ❁ (@theoopsydaisyco) on

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu