Vējonis otrdienas pēcpusdienā tiksies ar visām Saeimā pārstāvētajām partijām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Valsts prezidents Raimonds Vējonis šodien plkst. 17 aicinājis uz tikšanos visas parlamentā pārstāvētas partijas, aģentūrai LETA apstiprināja prezidenta kancelejā.

Uz tikšanos ir aicināta "Saskaņa", "KPV LV", Jaunā konservatīvā partija (JKP), nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, "Attīstībai/Par!", Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), kā arī "Jaunā Vienotība" (JV).

Vairāki politiķi publiski pauduši, ka tikšanās notiks plkst. 17, bet prezidenta kancelejā norādīja, ka vēl jāsaņem apstiprinājums no visām partijām par šo laiku.

Kā ziņots, Valsts prezidents šodien Rīgas pilī tikās ar "Attīstībai/Par!" Ministru prezidenta amata kandidātu Arti Pabriku un partijas "KPV LV" Ministru prezidenta amata kandidātu Aldi Gobzemu.

7. novembrī Valsts prezidents Ministru prezidenta amatam nominēja Jaunās konservatīvās partijas premjera amata kandidātu Jāni Bordānu, dodot laiku līdz 21. novembrim panākt vienošanos par nākamās koalīcijas aprisēm, iespējamo valdības sastāvu un Saeimas vairākuma atbalstu.

Taču pēc nedēļu ilgiem JKP centieniem vienoties par iespējamo Bordāna valdību un tās darbiem vairākas partijas nolēma izstāties no šīm sarunām. Ņemot to vērā, prezidents Bordāna nomināciju atsauca.

Politiķiem pagaidām nav izdevies vienoties par topošo valdību un pat koalīcijas sastāvu. Valdības veidošanas sarunās iesaistīti seši politiskie spēki - "KPV LV", JKP, "Attīstībai/Par!", nacionālā apvienība, ZZS, kā arī JV.

JKP uzsver, ka valdībā nesadarbosies ar ZZS, tāpēc piedāvāja veidot piecu partiju koalīciju. Pārējiem politiskajiem spēkiem gan nav būtisku iebildumu pret ZZS iekļaušanu valdībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu