Mucenieka māju nopostījusi degoša svecīte

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rokgrupu "Līvi" un "Zvani" dalībnieka Guntara Mucenieka ģimeni skārusi nelaime – uguns pazudinājusi visu mūziķa iedzīvi, tajā skaitā ierakstu studiju un mūzikas instrumentus. Mūziķis izdevumam "Privātā Dzīve" atklāj, kas noticis liktenīgajā naktī. 

Guntars atklāj, ka mājā, kas atradās Kuldīgas novada Ēdoles pagastā, viņš kopā ar mammu un savu dēlu dzīvoja vien nepilnu mēnesi.

Nakts no 11. uz 12. oktobri izvērtās visai traģiska. "Tovakar mēs ar dēlu darba dēļ bijām Rīgā, ome mājās bija palikusi viena pati. (..) Tā kā pats klāt nebiju, tad par notikušo zinu tikai tik daudz, cik ome man atstāstīja. Izrādās, viņa savās mantās bija atradusi ploškas, kuras aizdedzinājusi. To, kas noticis tālāk, viņa pati īsti neesot sapratusi," izdevumam atklāj mūziķis. 

"It kā svecīte degusi ar milzīgu flammi, liesma gājusi stāvus gaisā, it kā izkritusi no rokām, un ome pārbijušies. Cilvēks vienkārši pamatīgi apjucis. Tad viņa skrējusi pēc ūdens, taču, kamēr to atnesusi, viss sācis degt. Labi, ka ome pati saprata, ka viņai ar steigu jālaižas ārā, ka viņa nespēs ar to tikt galā," žurnālam nakts notikumus atstāsta Guntars.

Jau vēstīts, ka pāris stundu laikā nodega viss, ģimenei paliekot tikai ar to, kas pašiem mugurā un kas ugunsgrēka laikā bija paņemts līdzi uz darbu.

Ikviens, kurš vēlas palīdzēt mūziķim un viņa ģimenei, aicināts veikt ziedojumu, vai nu zvanot uz ziedojumu tālr. 90006488 (maksa par zvanu 1,42 EUR), vai veicot pārskaitījumu uz “Fonds Līdzskaņa” bankas kontu, maksājuma mērķī norādot “Ziedojums Guntaram Muceniekam”: Fonds Līdzskaņa, Juridiskā adrese Misas iela 3, Rīga, LV – 1058, Latvija. Reģ.Nr. 40008274372. AS Seb banka, SWIFT UNLALV2X, LV15UNLA0050024642558.

Lai palīdzētu Guntara ģimenei atgūt mājas, mūziķa draugi un grupas biedri sarīkoja labdarības koncertu, kas notika 15. novembrī Latvijas 1. Rokkafejnīcā. Tajā piedalījās "Līvi", Juris Kaukulis, "Dzelzs vilks", Fēlikss Ķiģelis un grupa, Muravejs un grupa, Jānis Bukums, "Symbolic", "Zvani", Haralds Sīmanis, Valdis Atāls un citi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu