Aptauja: Par labāko veidu finansiālo uzkrājumu saglabāšanai teju katrs otrais atzīst nekustamo īpašumu iegādi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pixabay

Par labāko veidu finansiālo uzkrājumu saglabāšanai teju katrs otrais atzīst nekustamo īpašumu iegādi, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktā aptauja. Šogad augustā veiktajā aptaujā iedzīvotājiem tika lūgts norādīt, kādi, viņuprāt, ir vislabākie veidi finansiālo uzkrājumu uzglabāšanai.

Teju katrs otrais jeb 48% aptaujāto uzskata, ka labākais veids, kā veidot finansiālos uzkrājumus, ir iegādāties nekustamo īpašumu.

Šogad fiksētais rezultāts sasniedzis pirmskrīzes rādītājus - 2005.gadā nekustamā īpašuma iegādi kā labāko finansiālo uzkrājumu uzglabāšanas veidu sauca 54% respondentu, bet 2007.gadā - 44%.

Iestājoties ekonomiskajai krīzei, šādu viedokli paudošo iedzīvotāju īpatsvars būtiski saruka, sasniedzot 21% 2009.gadā, bet pēc tam atkal atsāka kāpt, šogad sasniedzot augstāko rādītāju kopš krīzes perioda.

Otrais populārākais finansiālo uzkrājumu saglabāšanas veids ir skaidras naudas uzkrājumi eiro - to par labāko atzinuši 37% aptaujāto. Arī šādi domājošu iedzīvotāju īpatsvars pēdējos gados būtiski pieaudzis.

Trešajā vietā ierindojies noguldījums dārgmetālos vai dārglietās, ko par vislabāko uzskata 21% aptaujāto. Tālāk seko noguldījums Latvijas bankā, ko par labāko uzskata 19% respondentu, noguldījums ārvalstu bankā - 15%, investīcijas biznesā - 14%, skaidras naudas uzkrājums ārvalstu valūtās - 11%, ieguldījums mākslas priekšmetos, vērtspapīru iegāde - pa 8%, uzkrājošā apdrošināšana - 7%.

Citu atbildi sniedza 4% aptaujāto, savukārt vēl katram desmitajam aptaujas dalībniekam nebija konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Katrā no aptaujām piedalījās aptuveni 1000 respondenti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu