Spānija ir gatava kopā ar Portugāli un Maroku rīkot Pasaules kausu

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Pasaules kausa trofeja
Pasaules kausa trofeja Foto: Reuters/ScanPix

Spānija ir gatava kopā ar Portugāli un Maroku rīkot 2030.gada Pasaules kausu futbolā, apliecinājis šīs valsts Futbola federācijas prezidents Pedro Sančess.

(Papildināts ar ceturto rindkopu.)

Sančess norādīja, ka viņš ir izteicis piedāvājumu Marokai kopā ar Spāniju un Portugāli rīkot Pasaules kausu.

Kā vēsta laikraksts "El Pais", Marokas premjerministrs Saadedins el Otmani un karalis Mohameds VI labprāt uzņēmuši šādu ideju.

Savukārt Portugāles izglītības ministrs Tjagu Brandāu Rodrigešs paudis, ka nav saņēmis oficiālu piedāvājumu ne no Spānijas, ne Marokas puses. Tāpat viņš neuzskata, ka Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) varētu atļaut sacensību rīkošanā apvienoties dažādu konfederāciju komandām, jo Portugāle pārstāv Eiropas Futbola federāciju asociāciju (UEFA), bet Maroka Āfrikas Futbola konfederāciju (CAF).

Ja šāda ideja īstenotos, pirmo reizi notiktu Pasaules kausa izcīņa, kas vienlaikus notiktu uzreiz divos kontinentos.

No šīm trim valstīm Pasaules kausa rīkošanas pieredze ir tikai Spānijai, kas prestižo turnīru uzņēma 1982.gadā. Tā kopā ar Angliju ir vienīgās no pasaules čempiones titulu ieguvušajām Eiropas valstīm, kas turnīru organizējušas tikai vienu reizi.

Jau iepriekš vēlmi rīkot 2030.gada Pasaules kausu kopīgi pauda Urugvaja, Argentīna un Paragvaja, turklāt tad apritēs 100 gadi, kopš notika pirmās planētas meistarsacīkstes, tām toreiz notiekot tieši Urugvajā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu